Juniorseier på Bjørnefjorden

Vinnerne av helgens GTH på Bjørnefjorden GK – Jarand E. Arnøy (Fana GK) og Solveig Helgesen (Bjørnefjorden GK). Foto: Geir Dalen

Det ble en thrilleravslutning da GolfTourHordaland (GTH) besøkte Bjørnefjorden Golfklubb i pinsen.

Etter 36 hull stod det helt likt mellom Jarand E. Arnøy (Fana GK) og Sverre Ø. Marcelius (Bjørnefjorden GK). Det måtte omspill til for å kåre helgens vinner. Til slutt var det junioren Jarand E. Arnøy som trakk det lengste strået og kunne juble for seieren.

38 påmeldte herrespillere, og fire damespillere til start i GolfTourHordaland. Arranagør Bjørnefjorden Golfklubb hadde værgudene på sin side, og da golfbanen begynner å bli bra etter vinterens ”favntak”, ble det også vist golf av til dels høy klasse i løpet av helgen, sier Bjørnefjorden GK i en pressemelding.

Etter første dag lå tre spillere i delt ledelse med to slag over banens par (70 slag brutto). Dette var Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), Øystein Engevik (Meland GK) og Bjørnefjorden GKs egen Head-Pro Sverre Marcelius. Tre slag bak disse lå Andreas Lloyd Aronsen (Fana GK) og ytterligere 2 slag bak Bengt Tore Olsen (Bjørnefjorden GK).

I dameklassen var Solveig Helgesen (Bjørnefjorden GK) i en klasse for seg med ni slag over banens par (77 slag) etter første dag. På den neste plassen kom Randi Espeland Østvik (Voss GK).

Andre dag gikk Alexander Heggland dagens beste runde på 70 slag (2 slag over banens par) og klatret med det opp til en 5 plass etter endt turnering.

Søndag gikk de tre spillerne som lå likt etter første dag sammen sist ut i lederballen i turneringen. Og alle re fortsatte det gode spillet fra dagen før. Etter fullførte 18 hull, lå Arnøy og Marcelius fortsatt likt, begge med 72 runder (4 slag over banens par for dagen) og 6 slag over banens par totalt. Engevik lå nå slaget bak, og var dermed ute kampen. Dermed var det duket for omspill for å kunne kåre vinneren i herreklassen.

Det ble to dårlige utslag på første omspillshull – nervene spilte sikkert begge spillerne et puss. Arnøy slo sitt utslag kort av greenen, og trodde sikkert at hans sjanse var over. Men Marcelius slo et dårligere utslag og ballen havnet bak et tre ved greenen, og da han misset innspillet mellom greinene i treet og inn på greenen, lå veien igjen åpen for Arnøy, som med en bogey (1 slag over par på hullet) kunne innkassere seieren i turneringen.

I dameklassen var Solveig Helgesen igjen suveren på søndagens runde, og gikk runden på 70 slag, to slag over banens par og med det satte hun ny ”uoffisiell” banerekord for Damer.

Etter tre turneringer ligger nå Sverre Marcelius på toppen av Order-of-Merrit-listen for GolfTourHordaland, mens Jarand E. Arnøy med seier i de to siste GTH turneringene nå ligger på plassen bak.

Hole-in-one
Helgens lykkeligste spiller var kanskje Harry Skage fra Bjørnefjorden GK, som på lørdag 11. juni klarte å slå ”Hole-In-One”på hull 9 – en stor prestasjon for enhver golfspiller.

 

 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.