Justin Rose ble olympisk mester

Justin Rose ble olympisk mester

Etter en thriller-avslutning av de sjeldne, tok Justin Rose det første olympiske golf-gullet på 112 år.  

Herrenes avslutningsrunde i Rio hadde alt. Spenning, nerver, ryggsmerter, gnistrende golf, og dramatikk til absolutt siste slag. I hovedrollene: Henrik Stenson og Justin Rose (med Matt Kuchar i en strålende birolle).

Det ble tidlig klart at kampen om gullet kom til å stå mellom Stenson og Rose. Helt til Matt Kuchar begynte å pøse inn birdies. Amerikaneren leverte en fantastisk 63-runde på turneringens siste dag, og sørget for at Rose og Stenson ikke kunne slappe av et eneste sekund i lederballen.

Førstehjelp på fairway

Og som om ikke det var nok, slo ryggen til Stenson seg vrang akkurat i det innspurten tok til. Ved flere anledninger måtte den svenske verdensstjernen legge seg ned på fairway for å få behandling. Men det så ikke ut til å plage årets The Open-vinner nevneverdig, og da Rose og Stenson kom til hull 18 lå de helt likt.

Henrik Stenson, som vanligvis bruker 3-wooden på utslagene sine, skjønte han ikke ikke kunnesafe inn og dro fram driveren. Utslaget gikk til høyre, men holdt seg i fairway. Rose fulgte opp med en drive som var noen meter lenger, men heller ikke den optimal.

Avgjørelsen

Ingen av spillerne nådde greenen på to slag på par 5-hullet, nærspillet til de to avgjorde kampen om gullet. Henrik Stensons innspill ble ikke slik han ønsket, og ballen endte opp altfor kort. Rose svarte med å klistre en vanskelig chip en liten halvmeter fra flagget, og da Stenson ikke maktet å sette sin lange birdieputt var det avgjort. 

Justin Rose senket putten og slo seg til brystet, det var ikke vanskelig å se hva et OL-gull betød. 

Henrik Stenson tok stolt i mot sølvmedalsjen, mens Matt Kuchar tok bronsemedaljen.

Etter å ha sett hvor fantastisk spennende denne turneringen endte opp med å bli, skal man ikke se bort fra at de hjemmeværende verdensstjernene angrer en smule på at de ikke stilte i Rio.

 

Magnus Sveen

Magnus Sveen

Les flere av mine artikler.

Ansvarlig redaktør i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.