Kaensche klatrer

KLATRET: Peter Kaensche fra Losby GK var slo fem birdier på seks hull på dagens runde av Nordea Masters på Losby. (Foto: Getty Images)

Flere norske spillere kom seg under par på dagens runde av Nordea Masters, men Peter Kaensche er eneste nordmann under par totalt. 

Losby-spiller Kaensche var misfornøyd etter førsterunden i går. I dag gikk det mye bedre ifølge scorekortet. 

Tre under par på runden, ett slag under totalt gir en foreløpig 10.-plass for en av landets beste golfere, som også er best plasserte nordmann i Nordea Masters etter to runder.

Kaensche åpnet med birdie, men fikk to bogeyer også på første ni. Siste ni ble startet med fire birdier på rad, ett par før det kom en ny birdie og en bogey. 

Det ser ut til at Kaensche er på rett vei, og muligens klatrer han enda flere plasser på sisterunden torsdag. 

Amatøren Mathias Lynne Schjølberg gikk også under par på andrerunden, og ligger på par totalt. 

Svenske Marcus Palm fra Kungsbäcka leder sju under par, etter en fire under par-runde onsdag. 

Første runde: 

Hjemmespiller Peter Kaensche hadde ifølge seg selv en litt kjedelig dag på jobben, under første runde av Nordea Masters på Losby GK. 

Kaensche kom nesten rett fra europatouren i Frankrike, og rakk ikke å spille treningsrunde før han var i gang på Losby. Og selv om dagens runde var skuffende ifølge ham selv, har han tro på forbedring.

- Jeg spilte OK, men fikk ikke scoren. Jeg hadde et par dårlige slag som resulterte i fire bogeyer, og det var bare en skikkelig jobbedag. Jeg satte ingen birdieputter og det var bare en kjedelig dag på jobb. Noen dager spiller man bra og ender to over, andre dager kan man spille dårlig og ende fire under, sier Kaensche. 

I dag endte han to over par på førsterunden, med en runde som inkluderte to birdier og fire bogeyer. Det gir en 29.-plass, en plassering han deler med  flere svensker samt unggutten Tore Lindtveit fra Arendal og Omegn GK.

Søndag avsluttet han en grei turnering på europatouren, Saint-Omer Open, som endte med en 42.-plass. Noe han selv ser på som et skritt i riktig retning. 

Et par dager for tidlig

Baneforholdene på Losby var fine, men vinden var lunefull og ga flere spillere litt trøbbel. For Kaensche kom dessuten Nordea Masters et par dager for tidlig. 

- Jeg er jo vant til å starte på torsdager, så tirsdag er vanligvis treningsdag for meg, sier han med et smil. 

Svenske Nisse Ström leder turneringen etter dag en, fire under par. Deretter følger fire svensker, før Dennis Den Roover (Miklagard), Ofeigur Johann Gudjonsson (Arendal) og Are Friestad (Stavanger, amatør) følger på sjetteplass, ett slag under par. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.