Kamp mot klokka for å rekke finalen etter blindtarmsoperasjon

Kamp mot klokka for å rekke finalen etter blindtarmsoperasjon

De neste dagene blir en kamp mot klokka for Kristoffer Ventura for å rekke q-school-finalen. Han måtte fjerne blindtarmen og står nå i fare for å stå over sesongfinalen. (Foto: Oklahoma State University og Instagram)

Kristoffer Ventura står nå i fare for å gå glipp av q-school-finalen i USA etter at han måtte fjerne blindtarmen i helgen.

6. desember starter q-school-finalen i Chandler i Arizona, der det skal bestemmes hvilke spillere som sikrer seg spillerettigheter på Web.com Tour neste sesong – nivået under PGA-touren.

Kristoffer Ventura (Oslo GK) har imponert stort så langt i kvalifiseringen, og av de 408 spillerne som stilte opp i pre-kvalifiseringen på sensommeren, er det bare to av disse som har klart å gå hele veien gjennom første- og andresteget. Ventura er én av dem.

Nå står han imidlertid i fare for å gå glipp av finalen etter at han måtte hasteoperere en betent blindtarm i helgen.

– Dette var ikke hvordan jeg hadde forventet å tilbringe de to siste dagene. Jeg ble operert til morgenen i dag for å fjerne blindtarmen. Det gikk bra, og jeg håper jeg kommer til å bli frisk i tide til å spille Web-finalen, skriver Ventura på Instagram fra sykesengen i Florida.

 

 

Selv om man normalt sett blir skrevet ut fra sykehuset ett til to døgn etter en blindtarmsoperasjon, blir man rådet til å ta det helt i ro de første én til to ukene etter operasjonen, og på grunn av brokkfare skal man unngå å trene magemusklene i cirka tre uker. Deretter kan man gradvis begynne å øke den fysiske aktiviteten, men etter en kikhullsoperasjon slik Ventura har vært gjennom, blir man uansett rådet til å vente med full trening til cirka seks uker etter operasjonen.

Seks uker var for øvrig nettopp det det tok LPGA-stjernen Michelle Wie å komme tilbake til touren etter at hun måtte fjerne blindtarmen i fjor høst.

Dersom Ventura skulle være så uheldig at han ikke rekker å få med seg finalen, er han uansett sikret en begrenset kategori med noen få turneringer på Web.com Tour neste sesong. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.