Det kan bare bli bedre

SURT: 2010 var en sur sesong for Sergio Garcia. Det kan neppe bli stort verre i 2011. (Foto: Ryan Pierse, Getty Images)

Her er ti spillere som ikke har noe imot å sette i gang med en ny sesong så fort som mulig.

Nyttårsforsettene står for døren, og det gjelder i like stor grad for golfspillere som for alle oss andre. Enten det dreier seg om å gå ned i vekt, bli mer tålmodig, mindre tålmodig, droppe de to lørdagspilsene eller lære seg å nyte livet mer, er det ingen golfspiller i verden som ønsker å bli dårligere i året som kommer. Det sier seg selv.
Det er alltid rom for forbedring, og det gjelder for alle. Men for noen gjelder det i ekstra stor grad.
Her er ti spillere som både forventer det selv og som golfverdenen regner å se mer til i året som kommer:
Stewart Cink: Han hadde ikke noe dårlig 2010, men det var dårligere enn forventet etter 2009-sesongen. Da vant han sin første majorturnering. 2010 var hans første sesong siden 2007 hvor han ikke vant, og han falt nedover på verdensrankingen. Nå er han nummer 46. Cinks problem er, og har vært, putteren. Det vil være et naturlig fokusområde for amerikaneren inn mot den nye sesongen.
Sergio Garcia: Spanjolens høydepunkt i 2010 var å få være visekaptein på det europeiske Ryder Cup-laget i oktober. Garcia har, helt siden han slo igjennom på golfsirkuset, hatt store forventninger knyttet til seg, men han har ikke vært i nærheten av å kunne leve opp til dem i det siste. Men det er ingen tvil om at han er mange ganger bedre enn det han klarte å vise i 2010. Verdensrankingen hans har falt helt ned til 78. plass.
Padraig Harrington: Iren misset cuten i tre av fire majorturneringer, og rankingen hans falt ned til 23. plass. De fire foregående sesongene har han ikke vært dårligere enn nummer åtte, men han begynte å gjøre det bra etter Ryder Cup. Da vant han en turnering på Asia-touren.
J.B Holmes: Den langtslående amerikaneren gjorde det bra tidlig i sesongen, men var nokså usynlig i den andre halvdelen. Han slår fortsatt langt (nr fem i driving) og vilt (nr 183 på nøyaktighet), og slik har det for så vidt alltid vært. Men det er lov å håpe på enda bedre ting fra Holmes i 2011.
Ryuji Imada: Japaneren slet med en ribbeinsskade i store deler av 2010-sesongen, og sto i reell fare for å havne utenfor de 125 beste på pengelisten. En god høstspurt forhindret det. Han er alltid presis, men sliter med lengde. I tillegg gjør han det sjelden bra i helgene. Han endte på 148. plass i forhold til score på turneringenes tredje runder, blant annet.
Anthony Kim: Før den mye omtalte tommeloperasjonen var Kim på vei mot storhet. Han vant en turnering tidlig, og lå lenge godt an til å havne på Ryder Cup-laget. Men etter at han kom tilbake, slet han med å klare cuter. Høydepunktet var en 48. plass i BMW Championship. Spørsmålet er om han er disiplinert nok til å klare å komme tilbake.
Geoff Ogilvy: Etter at han vant den første turneringen i 2010, ble det et gjennomsnittlig suksessfullt år for australieren. Han innrømmet sent på året at han hadde spilt for mye golf.
Brandt Snedeker: Snedeker hadde ingen dårlig sesong, men det ble aldri noe gjennombrudd - slik mange hadde antatt. Han hadde fem topp ti-plasseringer i 2010, men det er tre år siden han tok sin hittil eneste PGA-seier.
Camilo Villegas: Colombianeren har store forventninger knyttet til seg, men de fleste forventer enda mer enn det han viste i 2010, til tross for at han bare misset to cuter. Han var imidlertid ikke med i toppen i mer enn én majorturnering, der han til slutt endte på delt 8. plass (PGA Championship). Men han hever seg trolig enda mer i 2011.
TIger Woods: Ingen videre forklaring er nødvendig.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.