Kan du få ekstra lengde ved hjelp av en skrutrekker?

Kan du få ekstra lengde ved hjelp av en skrutrekker?

(Illustrasjon: Getty Images)

Amerikansk trener bruker ukonvensjonelle metoder for å øke svinghastigheten til elevene sine. Det skal ha gitt utrolige resultater.

Instruktør Mike LaBauve fra Arizona, hevder i en fersk utgave av GolfDigest, verdens største golfmagasin, at han har hjulpet flere av sine elever til en drastisk økning i svinghastigheten. Det har han gjort ved å trene opp den ikke-dominante armen til å jobbe like bra som deres dominante arm.

LaBauves teori var at dersom høyrearmen klarer å svinge i 160 kilometer i timen, men venstrearmen ikke klarer å holde følge, vil man ikke klare å kunne svinge i 160 kilometer i timen. Venstrearmen bremser ned hele svingbevegelsen.

LaBauve startet med å teste ut sin teori på vanlige amatørgolfere. I følge GolfDigest økte elevene svinghastighen med nesten 15 kilometer i timen i snitt etter å ha vært gjennom LaBauves noe uvanlige treningsregime.

Her er et lite innblikk i treningsprogrammet elevene fulgte over flere uker:

1. De begynte med å rotere venstrearmen, som om de skulle brukt en skrutrekker. Elevene begynte med sakte rotasjoner, før de økte hastigheten på bevegelsen gradvis. Etterhvert tok de en skrutrekker i hånden, og trente på å skru ut skruer så fort de kunne.

2. Deretter måtte elevene etterligne golfsvingen mens de holdt en stekespade i venstre hånd. De fikk beskjed om å rotere venstre arm på samme måte som da de brukte skrutrekkeren. Oppgaven var å smelle «køllehodet» inn i en stor pute, mens de roterte venstre arm så raskt de kunne.

3. Neste oppgave var å styrke venstre underarm, slik at de kunne holde sin tyngste kølle parrallell med bakken i «mange sekunder». Treningen var ferdig når de kunne slå golfballer ved bare å ha køllen venstre arm.

En ofte brukt tommelfingerregel er at for hver kilometer i timen man øker køllehodehastigheten med, får man cirka 1,7 meter mer i lengde.

LaBauves elever økte med andre ord sin gjennomsnittlige slaglengde med 25 meter - angivelig. 

Frem med verktøykassa! 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.