Kan han klare det?

BRILJERER: Rory McIlroy glimrer i Tiger Woods sitt fravær, og leder US Open med seks slag. (Foto: All Over Press)

Rory McIlroy imponerer golfverdenen med sitt fantastiske spill i US Open. Kan han legge demonene fra Augusta bak seg, og endelig holde løpet ut?

Da Graeme McDowell i fjor vant US Open på Pebble Beach ble han den første nord-iren til å vinne turneringen, samtidig som han ble den første europeeren til å løfte trofeet på 40 år. Nå, allerede ett år senere står en ny nord-ire på toppen. 22 år gamle Rory McIlroy har så langt ikke hatt noe problem med å temme Congressional-banen i Washington D.C. på USA sin østkyst, og tar nå med seg en ledelse på solide seks slag til helgen. 

 

Glimrer i Tigers fravær

- Det var som å se Tiger Woods for 11 år siden, sa Ian Poulter om ungguttens prestasjoner så langt.

Faktisk så har han muligens vært enda bedre. Totalscoren hans på 131 slag, 11 under par er ny turneringsrekord - aldri har noen brukt så få slag på 36 hull i US Open tidligere. Og Poulter er ikke alene om å hylle McIlroy, som har vært det store samtaleemnet denne uken, både blant spillerne og pressen.

- Det er ganske sykt. Det er helt utrolig hvordan han har spilt så langt, sa Steve Stricker.

Mannen som Jäger seks slag bak er Y.E. Yang på fem under par. Spørsmålet nå mange stiller seg er om unge McIlroy endelig klarer å holde hodet kaldt og holde løpet inn. Og mannen som jager han har erfaring med å spise inn store ledelser. Da Yang vant USPGA Championship i 2009 lå han seks slag bak datidens soleklare verdensener Tiger Woods etter halvspilt konkurranse. Her skulle han bli den første mannen til å slå Tiger Woods etter at Tiger ledet en majorturnering etter tre runder.

 

- Vet bedre enn noen annen hva som kan skje

Men om McIlroy fortsetter å slå ballen slik han har gjort så langt denne uken skal det bli meget tøft for resten av feltet å ta ham igjen. På de fleste hullene drivet han 10-15 meter forbi Phil Mickelson, og like langt som long-hitteren Dustin Johnson, som han gikk i ball med. Fredag gikk han 17 hull uten å misse en eneste green, og de første 35 hullene av turneringen uten en bogey. På det vanskelige avslutningshullet sa det derimot stopp - etter en drive i roughen slo McIlroy sitt neste slag i vannet foran greenen. Derfra gjorde han dobbelbogey, og gikk dermed glipp av muligheten til å ta med seg en ledelse på utrolige åtte slag til helgen. Men unggutten depper ikke av den grunn:

- Dette er ikke langt unna det beste jeg klarer å spille. Det har vært to veldig gode dager med golf, og jeg er i en meget god posisjon før helgen. Men samtidig vet nok jeg bedre enn noen annen hva som kan skje, så jeg må holde meg fokusert og prøve å avslutte dette her. 

 

Høydepunkter

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.