Kaningolf i Sande

KANINUTSLAG: Sande GK har tilpasset banen for barn og unge. (Foto: Illustrasjon)

Sande Golfklubb tilbyr nå en bane som er spesielt lagt til rette for barn og unge.

Barn har nå fått sine egne tee-sted på Sande Golfklubb, såkalte "kaninutslag", som gjør at banen nå blir mer tilgjengelig for barn som ønsker å spille golf. 

- Golf på denne måten er kjempegøy, fordi vi ikke må slå lange slag, sier ni år gamle Mathias Kjelseth til Drammens Tidene.

– Vi har rett og slett laget en nærspillsbane for barn. Utslagspunktene er trukket nærmere hullene man spiller mot enn for banen de voksne spiller på. Dermed blir ikke vanskelighetsnivået for høyt, og barna får mestringsfølelsen mye raskere,  sier klubbens daglige leder Hanne Fevik til avisen.

Uttrykket "kaningolf" kommer i utgangspunktet fra Danmark, men Fevik mener "knøtteutslag" ville vært en mer dekkende beskrivelse. 

– Knøtteutslag er vel et mer dekkende uttrykk ettersom det er knøttespillerne våre som bruker dette opplegget for nærspill. Det fine med golf er at alle kan spille, på tvers av både alder og ferdighet, sier hun til Drammens Tidene.

Sande Golfklubb har virkelig fortsått viktigheten av å satse på fremtiden, og jobber med å legge forholdene til rette for barn og unge. Derfor spiller alle barn opp til 12 år gratis på banen.

- Det er veldig fint for barna å kunne spille sammen med foreldre eller besteforeldre. Det kan de gjøre med kaninutslagene, sier Fevik.

  


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.