Kanonåpning av Henrik

Henrik Bjørnstad spiller The Honda Classic denne helgen. Starten har vært svært lovende. Foto: All Over Press

Bjørnstad topp ti etter 68-runde i The Honda Classic.

Henrik Bjørnstad spiller sesongens sjette turnering på PGA Tour denne helgen. Hittil i år har det gått litt opp og ned for Norges beste mannlige golfspiller. Men starten i The Honda Classic, nærmest på hjemmebane for Palm Beach-bosatte Bjørnstad, var svært imponerende.

Etter en tidlig bogey senket hantre birdier. Med -2 er nordmannen på 9. plass etter første spilledag, bare tre slag bak ledende Nathan Green.

Tidligere i sesongen har Henriks spill vært preget av en del skjeve utspill, noe som igjen har forplantet seg til få birdiemuligheter. Men utover i førsterunden torsdag begynte spillet å sitte for alvor.

Spesielt på den krevende backnine spilte Henrik imponerende. En birdie på hull 10 ble etterfulgt av fire gode par der mange andre spillere i feltet måtte tåle bogeys. På hull 15 satte Henrik en firemeters putt til ny birdie.

Med tre avsluttende par deler Henrik Bjørnstad 9. plassen med blant andre Anthony Kim og Gaeme McDowell.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.