- Kanskje den beste putteren i verden

Rhys Davies bør ikke forandre på noe.

Rhys Davies har virkelig skapt seg et navn på den europeiske touren i det som bare er hans første sesong. Siden begynnelsen i mars har han én seier i to andreplasser å se tilbake på, i tillegg til en tredjeplass. Kortet for neste sesong er sikret for lenge siden, og han har gjort et gigantisk sprang på verdensrankingen. Nå er han like utenfor topp 50.

Hjemmebane
Denne uken flytter Europatouren seg til Davies' hjemland Wales, mer spesifikt til Celtic Manor Wales Open, stedet der Ryder Cup går av stabelen i oktober. I Wales er det nå en gryende følelse av at turneringen i år også vil ha en waliser med på laget. Vinner Rhys Davies på hjemmebane denne uken, vil han klatre opp til sjuendeplass hva Ryder Cup-poeng gjelder, og dermed vil han automatisk være kvalifisert.

- Han kommer til å vinne mange ganger, sa Luke Donald etter at han gikk sammen med Davies på de to siste rundene av Madrid Masters sist uke - en turnering Donald til slutt vant. - Han er veldig imponerende. Han har en herlig stroke med putteren, og er veldig solid ut fra tee, fortsetter Donald.

Det forrige slaget som ble slått av en waliser i Ryder Cup, var Phillip Prices dramatiske vinnerputt mot Phil Mickelson på The Belfry i 2002. Price er ikke i tvil om at Davies har de kvalitetene som skal til, ikke bare for å komme på laget, men også for å være en stjerne på det.

- Jeg tror folk kanskje begynner å innse at han er den beste putteren i verden, skryter Price.

Fortsett i samme stil
Det som også imponerer Price, er Davies' tankesett, hans selvtillit, måten han håndterer press på.

- Jeg elsker det han gjør, så jeg bør ikke råde ham til å gjøre noe annerledes, fortsetter Price.

I de to første rundene torsdag og fredag går Davies i ball med regjerende mester Jeppe Huldahl og Graeme McDowell. Ryder Cup-kaptein Colin Montgomerie går sammen med Spanish Open-mester Alvaro Quiros og engelske Oliver Wilson - to spillere som også er ute etter å imponere kapteinen. Quiros er i skrivende stund på sisteplass av de som er automatisk kvalifisert til laget, mens Wilson ligger fire plasser etter.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.