Kapteinens valg

FORNØYD: Colin Montgomerie er godt fornøyd med Europas tolv Ryder Cup-spillere. (FOTO: Getty Images)

Europa-kaptein Colin Montgomerie har valgt sine tre siste spillere til Ryder Cup-laget. 

Padraig Harrington, Luke Donald og Edoardo Molinari var de tre han plukket ut som ikke var automatisk kvalifisert. 

Ingen ble kjempeoverrasket over verken Harrington eller Donald ettersom de var to av fire FedEx-spillere som var høyaktuelle, men en liten overraskelse var det kanskje at storebror Molinari ble plukket ut. Særlig ettersom Monty sa at det ikke hadde så mye å gjøre med dagens seier. 

- Han har spilt godt i hele sommer, og han har hatt mye mindre tid til å samle poeng ettersom han spilte på Challenge-touren i fjor. At han klarte å vinne i dag vitner bare om at vi har gjort et riktig valg, sa Monty på pressekonferansen på Gleneagles. 

Brødrene Molinari

Litt av en dag for Edoardo Molinari, som først tok sesongens andre seier før han fikk vite at han skal spille Ryder Cup. Dermed blir det et brødrepar på årets RC-lag ettersom Francesco ble klar tidligere i uka. 

Brødrene vant World Cup sammen i november i fjor, og kjenner hverandre godt. Edoardo vant dessuten Challenge-touren i fjor, og til tross for manglende erfaring viste han med seieren i dag at han er sterk også mentalt. 

Sterkt Europa-lag

Overraskende var det kanskje også at Monty ikke valgte å ta med seg Paul Casey som er ranket som nummer ni i verden per i dag. Montgomerie hadde fem å velge mellom til frikortene sine ettersom verken Justin Rose eller Paul Casey valgte å forsøke å kvalifisere seg via spill på europatouren de siste ukene. Monty ba dem alle (Rose, Harrington, Donald og Casey) om å komme og spille på Gleneagles denne helgen, men ingen av dem kom.

Monty understreket imidlertid at de har valgt det beste laget, og at det var hovedprioritet. Og det er slett ikke noen smågutter som skal spille for Europa. På det europeiske laget er Lee Westwood som er verdenstreer. Kaymer er nummer fem, mens McIlroy (7),  Donald (10), Poulter (11), McDowell (13) og Harrington (18) alle gjør sitt til at Europas lag ser meget sterkt ut. 

Hanson og Jimenez

Spanias Miguel Angel Jimenez og svenske Peter Hanson klarte å kvalifisere seg og sikre sine plasser ved godt spill i Johnnie Walker Championship, så de to ble også klare i dag. 

Det europeiske laget består dermed av seks debutanter og seks erfarne. Lee Westwood deltar i Ryder Cup for sjuende gang. Resten av laget er Martin Kaymer, Ross Fisher, Ian Poulter, Graeme McDowell, Francesco Molinari og Rory McIllroy. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.