Karrierebeste av Jiménez

Miguel Angel Jiménez leverer spill fra øverste hylle i Sveits, og kunne notere seg for karrierebeste fredag. Foto: All Over Press

Miguel Angel Jiménez spilte sin beste runde i løpet av sin 27 år lange Europatour-karriere fredag, og leder med tre slag før helgen.

61 slag, ti under par for runden var tallet Miguel Angel Jiménez kunne notere på scorekortet etter fredagens runde av Omega European Masters i Sveits. Runden inneholdt seks birder og to eagler, og er veteranens beste runde i hele sin 27 år lange karriere på Europas gjeveste tour.
Før helgens to avsluttende runder har han nå bygget seg opp en tre slags ledelse på italienske Edoardo Molinari.
Etter seksten spilte hull så det ut til at Jiménez kunne utfordre for en 59-runde, men med par på de to siste hullene ble det med drømmen.
Jimenez hadde dette å si etter runden, i det som er hans 535 turnering på Europatouren:
- Det var en nydelig dag i fjellene. Jeg hadde 59 i bakhodet og jeg gjorde mitt beste, men det var fortsatt en fantastisk runde. Alle køllene funket bra, og noe mer kan man ikke be om.
Edoardo som ligger på andreplass var også godt fornøyd med sin runde.
- Jeg slo ballen veldig bra, det var en veldig kontrollert og solid runde.
29-åringen vil etter denne turneringen ta en tre-ukers pause for å forberede seg til sin første Ryder Cup-turnering i Wales der han skal spille med lillebror Francesco. 
Både Jiménez eller Molinari har allerede vunnet to ganger hver seg på Europatouren i år. Dersom det skulle skje for en av dem igjen denne helgen, vil det bli for første gang siden Johan Edfors i 2006 at en Europeer vinner tre ganger på touren i samme sesong.

Kilde: europeantour.com
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.