Karrieren trues av militær verneplikt

Karrieren trues av militær verneplikt

VISUM UTLØPT: Bae Sang-moon står i fare for å måtte reise hjem til Sør-Korea. (Foto: Getty Images)

Bae Sang-moon, vinner av to turneringer på PGA-touren, kan måtte legge golfkarrieren på is. Han står i fare for å miste to år til militær førstegangstjeneste i Sør-Korea.

Med en seier i Frys.com Open nylig er Bae Sang-moon oppe på andreplass på PGA-tourens poengliste for den ferske 2014/2015-sesongen. Det er imidlertid ikke tatt for gitt at det blir mye golf på 28-åringen i 2015.

 

I følge det sør-koreanske nyhetsbyrået Yonhap News Agency, har Sang-moon ikke fått utvidet sin søknad om forlenget fritak fra forsvaret. Med mindre noe endrer seg, må han dermed reise tilbake til Sør-Korea - hvor militær verneplikt venter i velkomstpresang.

 

Sør-koreansk lov krever at menn i alderen 18 til 35 år må tjene to år i forsvaret, med mindre de bor utenlands med reisevisum. Alle menn mellom 25 og 35 som ikke har vært i militæret må anskaffe reisevisum for å kunne forbli i utlandet. Sang-moon kan bli stilt for en domstol hvis han ikke returnererer til hjemlandet innen 30 dager etter at hans visum nå utløper

 

I følge YonHap News Agency bør Bae Sang-moon være kvalifisert for en treårig forlengelse av hans reisevisum, ettersom han har vært fast bosatt i USA i mer enn ett år, og ikke har tilbragt mer enn halve året, eller tre måneder på rad i Sør-Korea i 2014.

 

Mens Sør-Korea har blitt en dominerende golf-stormakt på kvinnesiden, er Bae Sang-Moon Sør-Koreas beste herrespiller på 84. plass på verdensrankingen. Norsk Golfs blogger, Andreas Thorp skrev i en kronikk på norskgolf.no i oktober om utfordringene til koreansk herregolf.

 

«Et spørsmål som stadig dukker opp er hvorfor Korea har så mye større suksess på LPGA-touren sammenlignet med herrenes Europa-tour og PGA Tour. Samtlige jeg har snakket med sier at guttene er pliktig til to-års militårtjeneste. Disse to årene er svært kristiske, fordi de kommer i perioden hvor de er i fasen mellom amatør og profesjonell. Når de kommer ut fra militærtjenesten har de blitt tatt igjen og forbigått av spilleren fra andre nasjoner.», skriver Thorp.

 

Les også: Kronikk: Hva kan vi lære av koreansk golf? 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.