Kaymer går for esset

HOLE-IN-ONE: Martin Kaymer håper han kan klare å sette en hole-in-one i 2011. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Martin Kaymer har hatt et drømmeår, men det er én drøm han fremdeles ikke har oppnådd.

Tyskeren, som har nest høyest ranking blant europeerne etter Lee Westwood, har hatt litt av en sesong. Han tok sin første majortittel, var med på et vinnende Ryder Cup-lag, han vant Dunhill Links på St. Andrews og han vant KLM Open i Nederland. Helt på begynnelsen av året vant han i tillegg Abu Dhabi Golf Championship, og han tok hjem Race to Dubai-tittelen som beviset på at han har vært Europas beste spiller i 2010.

På tross av alle fremgangene er det likevel én drøm og ett mål tyskeren ikke har klart ennå, og det er å sette en hole-in-one.

- Jeg har aldri klart det, så det hadde vært fint å gjøre i 2011, sier Kaymer til pga.com.

Når det gjelder kampen om å bli verdens beste golfspiller, tar tyskeren en dag av gangen.

- Å klare det er ett av mine mål, men jeg har hatt mye å tenke på i år, særlig etter PGA Championship. For å være ærlig er førsteplassen på verdensrankingen fortsatt for langt unna for meg.

Kaymers fokus vil være på Europa i 2011.

- Jeg vil gjerne bevise at jeg er Europas nummer én. Det hadde også vært fint å vinne en major til, spesielt British Open, den eneste majorturneringen vi har i Europa.

25-åringen holder bena godt plantet på jorda, og han tillater ikke seg selv å bli for grådig med tanke på fremtiden.

- Jeg prøver å spille så godt jeg kan hver uke. Jeg har alltid følt at jeg hadde potensial til å kunne bli en av de beste spillerne i verden, men ingen hadde trodd det kunne skje så raskt. Det har vært et fantastisk år. Alle målene jeg satte for meg selv, har skjedd i år, sier han.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.