Kaymer holder seg i Europa

FORBEREDER SEG: Martin Kaymer, her i Dubai, forbereder seg til årets siste turnering på Europatouren. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Listen over spillere som prioriterer Europa framfor USA, blir stadig lengre.

Fra før av har spillere som Lee Westwood og Rory McIlroy sagt at de ønsker å bli værende i Europa istedenfor å spille brorparten av neste års turneringer i USA. Noe av årsaken til det er at de ønsker å være mer hjemme sammen med familie og venner, men det skyldes også at Europatouren har økt antallet turneringer spillerne må delta i for å kunne få gjøre det samme året etter.

Martin Kaymer, mannen som har ledet pengelisten (Race to Dubai) i store deler av 2010-sesongen, gikk til topps i USPGA Championship i år. Det betyr at han kunne ha spilt fast på PGA-touren om han ville.

Men det vil han ikke.

- Det passer meg ikke å spille begge tourene neste år. Jeg holder meg på Europatouren. Jeg kommer antakelig til å spille to eller tre turneringer i uSA, men jeg vil for det meste spille i Europa, sa 25-åringen før denne ukens Dubai World Championship.

Tyskeren anser Europatouren som sitt hjem.

- Det er der jeg føler meg komfortabel. Du spiller mot de beste spillerne i verden, legger han til.

Europa har nå seks spillere blant verdens ti høyest rankede.

P.S Sørafrikanerne Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel har for øvrig sagt at de ønsker å bli en del av PGA-touren neste år.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.