Kaymer eller Westwood?

STABIL OG STØDIG: Lee Westwood kan bli nummer én i verden neste uke. (Foto: Getty Images)

En europeer blir verdensener på søndag. Men hvem?

Tiger Woods har toppet rankingen i 282 uker på rad, men han har ikke hatt noe vanlig Tiger-år. Ingen seire, få turneringer, mange problemer vi ikke skal rippe opp i enda en gang. Samtidig har både Lee Westwood og Martin Kaymer spilt strålende.

Phil Mickelson har hatt et tosifret antall sjanser til å overta førsteplassen, men aldri klart det. Aldri vært i nærheten, faktisk.

Nå kan Westwood bli nummer én uten engang å røre køllene.

Årsaken til det er det rullerende toårige poengsystemet, der poeng er tapt og vunnet i henhold til hvordan spilleren gjorde det på nøyaktig samme tidspunkt året før.

Westwood er for tiden ute med en ankelskade, mens Tiger ikke spiller før i neste uke. Martin Kaymer, derimot, har meldt seg på til denne ukens Andalucia Valderrama Masters i Spania. Blir tyskeren nummer en eller to, klatrer han til topps på rankingen også. Kaymer har vunnet de tre siste turneringene han har deltatt i - PGA Championship, KLM Open og Dunhill Links. Han topper Race to Dubai overlegent.

Valderrama pleier å være åsted for å finne ut hvem som blir årets spiller i Europa. Nå handler det minst like mye, hvis ikke enda mer, om hvem som blir nummer en i verden.

Og for Kaymer er det en retur til en bane han liker. Han ble nummer to der i oktober 2008. I 2007 delte han sjetteplassen.

Uansett hvem som topper etter helgens spill, er det nå så tett i toppen at rankingene kan forandre seg på ukentlig basis. Faktum er at alle de fire beste deltar i HSBC Champions i Shanghai i neste uke. En seier for en av dem vil føre til at de reiser hjem fra Kina som nummer én i verden.

Spennende? Det er bare fornavnet.

Kilde: Press Association.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.