Ketchup-effekt for Dufner

TAKLER PRESSET: Jason Dufner har på kort tid gått fra å bli en "choker" til en som leverer når det gjelder. (Foto: All Over Press)

For noen uker siden var Jason Dufner kjent som mannen som ikke klarte å vinne. Søndag vant han for andre gang på fire uker, og det på dramatisk vis.

Ved å rulle i en 8-meters birdieputt på det siste hullet av Byron Nelson Championship sikret Jason Dufner karrierens andre PGA Tour-seier, og hans andre på tre uker siden jomfruseieren i New Orleans i slutten av april. Med en avslutningsrunde på tre under par (67) avsluttet han 11 under par, og unngikk akkurat omspill mot Dicky Pride. 

 

Pride senket en putt på 7 meter på det siste hullet for å dele ledelsen med Dufner, men Dufner svarte umiddelbart med å rulle i en enda lengre putt.

 

- Det er tydelig at den 18. greenen ikke er veldig vanskelig, spøkte Pride etter runden, som tok andreplassen med et smil.

 

- Jeg visste at om jeg gjorde birdie ville jeg vinne, og par ville bety omspill. Omspill er ikke veldig gøy, jeg har ikke veldig god erfaring med dem, sier Dufner, og sikter til tapet mot Keegan Bradley i fjorårets US PGA Championship.

 

Det begynner å bli en flott vår for Dufner. I tillegg til to seiere den siste måneden, har 35-åringen også giftet seg.

 

- Jeg kunne ikke drømmet meg til hvordan jeg har det om dagen. Forberedelsene til bryllupet varte i nærmere ett år, så vi visste at det var like rundt hjørnet. Og siden da har det vært mye god golf, men å vinne to turneringer og gifte seg i løpet av 22 dager er ganske utrolig.

 

Dufner klatret med seieren helt til topps på PGA-tourens FedEx Cup-liste, og kunne samtidig innkassere en pen sum på 1,17 millioner dollar, 6,65 millioner kroner.

 

Neste turnering som venter på PGA-touren er Crowne Plaza Invitational at Colonial i Fort Worth, Texas 24. - 27. mai. Etter den gjenstår kun to turneringer før U.S. Open braker løs på Olympic Club i San Francisco 14. juni. 


NB! Den svenske rookien Jonas Blixt imponerte stort med sine 9 under par. Da noen hull gjenstod delte han ledelsen, men til slutt ble det delt 3. plass med Joe Durant, Marc Leishman og J.J. Henry. Han er nå oppe på 63. plass i FedEx Cup, godt innenfor de 125 som kvalifiserer seg til The Barclays mot slutten av sesongen.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.