Kim ga bort førstepremien

VANT: In-Kyung Kim var ustoppelig på siste spilldag av Lorena Ochoa Invitational. (Foto: Michael Cohen, Getty Images)

In-Kyung Kim er liten av vekst, men hun tenker stort.

Den koreanske jenta gikk til topps i helgens Lorena Ochoa Invitational, blant annet på bekostning av Suzann Pettersen, men etter seieren var det ikke bare Kims golfspill det ble snakket om. Jentas store hjerte fikk også mye oppmerksomhet.

Førstepremien var verdt 220.000 dollar, og hun ga like godt bort alt sammen. Den ene halvparten til Ochoas veldedighetsorganisasjon, mens den andre halvdelen går til en organisasjon i USA Kim ikke har valgt ut ennå.

- Det er det samme med golf som med kjærlighet. Du kan ikke alltid vente. Du må gi det du har akkurat nå, sa 22-åringen til Golf Channel etter triumfen. 220.000 dollar er, med onsdagens dollarkurs, litt over 1,3 millioner kroner.

Beslutningen tok hun for flere måneder siden, at den neste gangen hun vant på touren, så skulle hun gi bort prissjekken.

- Lorena Ochoa gjør så mange flotte ting, og jeg ønsket å være en del av det, la Kim til.

En dag ønsker hun å ha en veldedighetsorganisasjon selv.

- De små barna vet ikke hvem de skal være før de ser det eller føler det. Det handler om timing. Og hvis jeg kan gi dem en sjanse...


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.