Kims deilige kos

DEILIG: Endelig kunne Anthony Kim juble over en turneringsseier igjen. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Anthony Kim med en ny seier på PGA-touren.

Anthony Kim hadde sitt definitive gjennombrudd på PGA-touren i 2008, da han vant to turneringer. Men i fjor ble det ingen triumf, og selv om han spilte inn nesten to millioner dollar og klarte cuten i 17 av 25 turneringer og hadde tre topp ti-plasseringer, var det kanskje flere som begynte å tvile på om den talentfulle amerikaneren var "winning material".

Søndag kveld satte han kritikerne på plass med seier i Shell Houston Open, etter at han slo Vaughn Taylor i omspill. Kim ledet faktisk med to slag på Taylor før det avsluttende hullet, men det ble bogey på Kim og birdie på Taylor, hvilket utjevnet forskjellen dem imellom. Dermed ble det omspill, en prøvelse Kim avgjorde på første hull etter at Taylor havnet i fairwaybunkeren på utslaget sitt.

Det betydde at Anthony Kim kunne ta med seg 500 FedEx-poeng og litt over en million dollar inn mot Masters, som begynner på torsdag.

For Vaughn Taylor var tapet i omspillet ekstra kjedelig. Hadde han vunnet, ville han automatisk ha vært kvalifisert for Masters. Nå må han isteden se turneringen fra sidelinjen.

Charl Scwartzel og Graham DeLaet delte for øvrig tredjeplassen, ett slag bak Kim og Taylor. Shaun Micheel sto for søndagens beste runde, da han gikk rundt på sju under par. Det var godt nok til en femteplass.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.