Kims dilemma

KNALLSESONG: Anthony Kim fortsetter å imponere. Spørsmålet er når han må ta en pause fra golfen. (Foto: Victor Fralle, Getty Images)

Anthony Kim vet at et langt avbrekk fra golfen venter ham.

En eller annen gang i løpet av sesongen, når smertene ikke lenger er til å holde ut, må Anthony Kim operere tommelen sin. Bånd mellom tommelen og pekefingeren på venstre hånd må festes igjen, en operasjon som vil bety at Kim går glipp av to-tre måneders golf.
For øyeblikket har legene sagt at han ikke kan gjøre mer skade på tommelen, som har plaget ham de siste 18 månedene. Og godt er det, siden han vant Shell Houston Open nylig, og er blitt blant de tre beste i tre av sine fire siste turneringer på PGA-touren.
Nå er han klar for Quail Hollow Championship etter en uke i Sør-Korea, der han ble nummer 16 i Ballantine's Championship.
- Jeg har sagt noen ganger at selvtilliten min var på bunn etter fjoråret. Jeg føler at jeg beveger meg i riktig retning nå, ikke bare i forhold til putting og chipping, men den mentale biten av spillet mitt er blitt sterkere. Jeg er veldig fornøyd med hvor mye bedre jeg er blitt på det, sier Kim til pgatour.com.
Kim har også en god mulighet til å få delta i Ryder Cup for andre gang på rad, noe han selv har staket ut som mål nummer én for 2010-sesongen. Og der har vi hele dilemmaet i forhold til den vonde tommelen. Hvis han skal representere USA ved Celtic Manor i september - når skal han da operere tommelen?
I mellomtiden skal også tre majorturneringer gå av stabelen, og det er bøttevis med Ryder Cup-poeng å hente. I øyeblikket ligger Kim på andreplass av de åtte som automatisk kvalifiserer seg.
Kim vil ikke vente for lenge med operasjonen, på grunn av den lange rekonvalesensen som følger.
- Jeg ønsker å være klar til Ryder Cup, sier han. - Men samtidig vil jeg delta i majorturneringene også. Det er i grunnen aldri noen god tid til å ta en pause i golf, sier han.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.