Kjedelig finish for Tage

42. PLASS: Eirik Tage Johansen gjennomførte en god turnering i Nederland. (Arkivfoto: Stuart Franklin, Getty Images)

Eirik Tage Johansen klarte ikke avansere på sisterunden av KLM Open.

Nordmannen, som tidvis imponerte under turneringen i Nederland, klarte aldri å ta vare på det gode utgangspunktet han hadde før sisterunden søndag. Isteden for å avansere, falt han 11 plasser takket være sin runde på ett slag over par.

42. plassen var verdt 9720 euro.

Vant gjorde tyske Martin Kaymer, som kunne ta med seg en ny skalp og 300.000 euro fra oppholdet i Nederland. Svenske Christian Nilsson delte andreplassen med Fabrizio Zanotti.

FRA LØRDAG:
Tage Johansen kom seg i hus på 69 slag lørdag, etter at han fikk en forferdelig start med bogeys på de to første hullene. Han reparerte på hull 3 og 7, men så ble det en dobbeltbogey på hull 9. Dermed var han like langt.

Men det så ikke ut til å affisere nordmannen, som gikk back nine på tre under par - dermed en totalscore på en under for dagen. Det betyr at han ligger på rundt 30. plass etter tre dager.

FRA FREDAG:

Fire under par på andrerunden av KLM Open, og hele seks slag bedre enn førsterunden, gjorde at Tage klatret 66 plasser i riktig retning på resultatlista. 

Runden bød på fem birdier, og en bogey  i tillegg til par. Det ble 66 slag, fire under par, og to under totalt. 

Etter torsdagens runde var han ti slag bak lederen, nå er det bare seks slag opp til førstemann som er Shiv Kapur, åtte under par. 

- Jeg spilte bra i dag, uten at det falt så veldig mye i, men mot slutten datt puttene i, så da ble det litt mer stil over det hele, skriver Tage på bloggen sin, eiriktage.com.

Tage er dermed klar for de to finalerundene i helgen, og ligger på delt 36.-plass. 

ETTER FØRSTE DAG:

Hullkantene ødela for en god score på førsterunden i  KLM Open for Eirik Tage Johansen.

72 slag og to over par er isolert sett ikke så ille, bortsett fra når lederen, Nicolas Colsaerts, ligger åtte under par. Nordmannen spilte fire bogeyer og to birdier på førsterunden. Med det ligger han på 100.-plass. 

Ifølge Tages egen blogg, eiriktage.com var det en solid golfrunde.

- Jeg hadde veldig mange gode sjanser til birdier, men det ble bare en haug med hullkanter, skriver han. 

For å være mer presis, fem hullkanter og noen nestenbirdier. 

Fordelen er at det ikke er veldig langt opp til den sannsynlige cutgrensen, og med en god andrerunde kan Tage være klar for helgespill. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.