- Kjedelig sak

- Det er en kjedelig sak for norsk golf, som viser at dette er et samfunnsproblem vi må ta på alvor, sier sportssjef Frode Scheie om dopingsaken. 

Onsdag ettermiddag ble det kjent at en norsk golfspiller skal ha avlagt positiv dopingprøve etter å ha testet positivt på cannabis.

- Dette er en del av ungdommens hverdag, og jeg tror cannabis blir mer akseptert blant ungdom i dag. Vi forholder oss til at det står på dopinglista og at det er et økende problem, som også vi må ta på alvor, sier Scheie. 

NGF synes dopingsaken er uheldig for sporten, men sier denne saken medfører sterkere fokus på et samfunnsproblem som også gjenspeiles i golfen. Scheie understreker viktigheten av at ungdom forstår hva som kan bli konsekvensen av en ubetenksom handling på fest.  

- En collegeutdannelse i USA, slik mange unge golfere drømmer om, er ikke mulig dersom du har en straffedom på deg. En dopingdom kan ødelegge mulighetene for den utdannelsen du ønsker og for en framtidig idrettskarriere. Det er det viktig å få fram, sier Scheie. 

God dialog

Sportssjefen sier at NGF har en god dialog med Antidoping Norge, som også har vært på besøk på landslagssamling. 

- Det er mange temaer vi tar opp på samling, et av dem har vært doping. Konkret nå så kommer vi til å innføre et nettbasert læringsprogram, Ren utøver,  i regi av Antidoping Norge, som gjør at utøverne skal gjennom obligatoriske moduler rundt dette temaet, forklarer han, og legger til at dette blir et krav fra NGF til alle landslagsutøvere. 

Han mener også at klubbene må sette inn forebyggende og holdningsskapende tiltak når det gjelder doping. 

Sunt miljø

NGF ønsker også at klubbene må jobbe holdningsskapende og å få et sunt miljø i klubben. 

- Klubbmiljøene må ha verdier som skal ivaretas og vise at narkotika på ingen måte er akseptert. Detter noe vi vil til livs, sier informasjonsansvarlig i NGF, Tom Gundersen. 

NGF velger nå å se framover, og bruke denne saken til å finne forebyggende tiltak sammen med klubbene. Forbundet er opptatt av at alle utøvere konkurrerer på like premisser og i et sunt miljø i henhold til lover og regler. 

- Dette er en sak både norsk golf, klubben og utøveren gjerne skulle vært foruten. Allerede før dette hadde vi invitert Antidoping Norge til Golfforum for å snakke om denne type dopingproblematikk. Dette blir enda mer aktuelt nå, sier Gundersen. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.