Kjemper om seier

NÆRMER SEG: Suzann Pettersen kjemper om seier i kvinnenes US Open på Oakmont. (FOTO: Getty Images)

Suzann Pettersen kjemper om både seier og nummer en-plassering på Rolex-rankingen og LPGAs pengeliste etter tre runder av kvinnenes US Open. 

Tredjerunden på Oakmont ble avbrutt på grunn av mørket. Da hadde Tutta fire hull igjen å spille. De ble spilt i morges, og hun endte runden totalt ett slag over par. Dermed ligger hun tre over sammenlagt, på delt tredjeplass. 

 

Creamer i tet

Paula Creamer leder fire slag foran Tutta og Christina Kim, og tre slag foran Wendy Ward. Creamer er fortsatt eneste spiller under par. 

Pettersen kjemper ikke bare om årets første seier, hun kan også avansere på pengelisten og Rolex-rankingen dersom hun vinner. Verdensener Cristie Kerr har samme  mulighet, og hun ligger to slag bak Pettersen på en sjuendeplass. 

Tutta starter finalerunden 18.09, norsk tid. 

 

TREDJE DAG:

Suzann Pettersen klatret mot toppen etter andrerunden i US Open, og er nå bare to slag bak lederen. Tredjerunden ble avbrutt på grunn av mørket, men Tutta er nå på tredjeplass etter 14 spilte hull.

Ingen spillere er under par etter to dager av kvinnenes US Open på den lange og krevende Oakmont-banen. Paula Creamer, som leder, er den eneste som gikk under par på andrerunden, men bare med ett slag under par. 

 

Blant de beste

Suzann Pettersen spilte seg til tre birdier, men måtte også tåle tre bogeyer. Med en runde på par var hun en av dagens beste, og klatret til sjetteplass. Dermed er hun kun to slag bak Cramer før tredjerunden. 

Marianne Skarpnord håpet i det lengste på at lederen skulle ende på +1, men ettersom det ble par er hun ikke med til finalerundene.

 

ANDRE DAG: 

Kraftig regnvær satte en stopper for Suzann Pettersens andrerunde. Skarpnord rakk å bli ferdig før uværet, og kan klare cuten.

Pettersen rakk å spille tre hull, og hun er ett slag over par på de tre hullene. Totalt tre over på 22.-plass, men med 15 hull igjen å spille kan mye skje.

Marianne Skarpnord rakk å bli ferdig med sin andrerunde, og hun endte to over par. Etter den svake førsterunden fører det henne totalt 11 slag over par. Det er imidlertid ikke helt usannsynlig at lederen etter to dager kan ligge ett slag over par, hvilket betyr at Skarpnord kan få spille finalerundene.

 

Venter spent 

Alle som er ti slag og innenfor lederen, får også spille de siste to rundene, hvilket betyr at det kan bli en interessant formiddag for Marianne. 

Foreløpig leder Sophie Gustafsson på par, men hun har bare spilt ett hull på andrerunden. Cristie Kerr på andreplass er ferdig for dagen, og ligger ett slag over par. 

Andrerunden fortsetter i ettermiddag. 

 

RUNDE EN

Til tross for to over par, var Suzann Pettersen fornøyd med åpningsrunden av US Women's Open på Oakmont. 

Oakmont krever sin kvinne, det samme gjør heten. Bare fem spillere under par, og lederen, Brittany Lang, to under sier sitt. Suzann Pettersen endte to over par, etter fire bogeyer og to birdier, og er ikke lenger bak teten enn fire slag på en 22.-plass.

- Jeg hadde en god dag i dag. Mange gode slag og mange birdiemuligheter, sier Suzann på sin nye hjemmeside.

 

Høye scorer

Mange av spillerne på Oakmont måtte se at det ble høye scorer på Oakmont. Blant dem var Marianne Skarpnord og Michelle Wie. Skarpnord endte ni over par, etter sju bogeyer og en dobbelbogey. Wie måtte tåle å se 11 over par på scorekortet. 

Det kan bli tøft, men ikke umulig for Skarpnord å klare cuten. Basert på førsterunden kommer den til å gå omlag åtte-ti slag over par, samt at alle som er innenfor ti slag av lederen får spille finalerundene. En parrunde kan dermed holde for Østfold-jenta. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.