Klar for Masters etter første seier

VANT: En konsentrert Louis Oosthuizen på vei mot sin første seier på European Tour i Spania søndag. (Foto: Getty Images)

Champagne og seierskyss for Louis Oosthuizen i Malaga.

Han ble spøytet ned med champagne, fikk et stort kyss av kona og et gratulerende ryggkapp av Miguel Angel Jiménez. Med en avslutningsrunde tre under par var det ingen som kunne true Louis Oosthuizen på sisterunden i Open de Andalucia.

Sørafrikaneren sikret seg sin første seier på European Tour, tre slag foran engelskmannen Richar Finch og skotten Peter Whiteford. Danske Søren Kjeldsen ble nummer seks.

For Oosthuizen kom nok seieren særdeles beleilig. Ikke bare kunne han ta med seg 166.000 euro i førstepremie. Med søndagens triumf sikret 27-åringen seg en plass i The Masters om halvannen uke.

Fire ganger tidligere har sørafrikaneren blitt nummer to i Europa, senest forrige helg da han ledet med tre slag på waliseren Rhys Davies med 15 hull igjen å spille.

Men denne gangen ristet Oosthuizen apen vekk fra skulderen og holdt stand da det gjaldt som mest. Han visste selv hva som sto på spill. Han måtte vinne turneringen for å klatre opp blant de 50 beste på verdensrankingen og sikre seg en plass i startfeltet på Augusta.

Det klarte han.

Se resultatliste fra Open de Andalucia


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.