Klar for Ryder Cup

RYDER CUP: Kristoffer Ventura er klar for Europas lag i junior Ryder Cup etter den sterke innsatsen i European Young Masters. (FOTO: NGF/Steinar Torvbråten)

Kristoffer Ventura spilte seg inn på juniorenes Ryder Cup-lag etter innsatsen i European Young Masters. 

Ventura ledet før sisterunden, men klarte ikke å holde ledelsen på sisterunden. Han tapte med ett slag for finnen som lå på andreplass før sisterunden. Dermed ble det andreplass for Ventura. 

Kristian Krogh Johannessen ble nummer fire, så gutta har virkelig slått fra seg i European Young Masters. 

- Det er fantastisk å ha to stykker i europaeliten i alderen under 16. Dette gir en lys framtid for norsk juniorgolf, sier landslagstrener Niklas Diethelm.

Norge ledet nasjonskampen før siste dag, men jentene fulgte ikke opp guttas storspill, så Norge falt noen plasser ned på lista.  

ETTER TO RUNDER:

Norge imponerer stort i European Young Masters i Ungarn. 

Norge leder nasjonskampen ett slag foran Sverige, og Kristoffer Ventura leder med tre slag individuelt. Han var eneste spiller under 70 slag på førsterunden.

Det er først og fremst de norske gutta som imponerer. Ventura er nummer en, tre slag foran en finne på andreplass. Kristian Krogh Johannessen, gikk en 70-runde første dag og  lå på andreplass, men er nå på delt tredje. 

- Jeg elsker denne banen, greenene er perfekte. Nøkkelen her er å drikke masse vann og treffe høyre side av greenene, sier Ventura til EYMs hjemmeside. 

Marthe Wold er tolv over par totalt, mens Maria Tønnesen er to over og ligger på 22.-plass. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.