Klarer Bjørnstad topp 20?

ENDELIG: Ufyselig vær førte til lite spill de første dagene i Puerto Rico Open. Men nå er Henrik Bjørnstad i gang for alvor.

Henrik Bjørnstad ligger an til nok en sterk plassering på PGA-touren.

SISTE: Henrik er to under par etter 17 spilte hull på sisterunden (delt 20. plass)

På en hektisk dag storspilte Henrik Bjørnstad på andre- og tredjerunden i PGA-turneringen Puerto Rico Open.

Da Henrik startet på sin andre runde søndag, var det på 50. plass etter en åpningsrunde på -2. Men Bjørnstad skulle raskt vise skarpe tenner.

31 slag på front

Henrik gikk første ni på utrolige 31 slag, og avanserte 40 plasser! De første ni hullene inneholdt hele fem birdier, på hull 3,5,6,8 og 9. Riktignok var ikke back nine like bra, men 68 slag ga ham en 18.plass.

- En ny god runde med -4. Jeg startet veldig sterkt med 31 på front. Nå er det en kjapp lunsj, og så er det mer golf. Føler meg som en juniorspiller igjen, fleipet en tydelig fornøyd Henrik på twitter.

Statistikken viser at Henrik drivet fantastisk før runding. Da hadde han en treffprosent i fairway på over 90. Det er særdels hyggelig lesning. Tidligere i år er det nettopp driveren som har vært det mest ustabile i Bjørnstads spill.

Ny pangstart

Så bar det ut på tredjerunden. På nytt dro nordmannen til fra start. Etter tre kjappe birdier var han helt oppe på 3. plass, bare ett slag bak ledende Nitties og Collins.

Dessverre måtte Bjørnstad tåle en bogey både på hull 6, 9 og 14. Dermed falt han på leaderboarden igjen, men han noterte seg for ytterligere to birdies på hull 15 og 17. Det betydde en ny 70-runde.

Og på sisterunden mandag er Henrik godt i gang. Etter åtte spilte hull er han to under par for dagen - ti under totalt. Med det er han tre slag unna en topp ti-plassering.

Mange av verdens beste spillere var opptatt med WGC CA Championship på Doral i helgen, men det forringer ikke prestasjonen Henrik Bjørnstad er i ferd med å gjennomføre.

Store navn ute

Det er mange store navn i Puerto Rico Open. Disse klarte ikke engang cuten: Rocco Mediate, Rory Sabbatini, Todd Hamilton, Carlos Franco, Brett Quigley, Len Mattiace, Charley Hoffmann og Shigeki Maruyama...

Puerto Rico Open avsluttes mandag på grunn av forsinkelsene i starten av helgen. Turneringen fikk en trøblete start torsdag. Bare 18 spillere rakk å starte på sine runder før det hele ble avbrutt. Stort bedre ble det ikke fredag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.