Klarer du det nå, Mickelson?

SÅ NÆRE, SÅ NÆRE: Phil Mickelson har hatt førsteplassen i sikte mange ganger nå. Klarer han det endelig denne gangen? (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Tiger Woods kan miste mer enn bare ekteskapet sitt denne uken.

Det har vært et mye omtalt scenario lenge, dette med at Tiger Woods kan miste plassen som verdens høyest rankede golfspiller, en posisjon han har hatt i svimlende 614 uker til nå. Phil Mickelson har hatt mange sjanser som han ikke har tatt vare på. Nå har også Steve Stricker begynt å snuse på topp-plassen. Lee Westwood har også nærmet seg betraktelig.

Og aldri har avstanden vært kortere enn før denne ukens The Barclays, som markerer starten på fire turneringer som inngår i FedEx-sluttspillet.

Denne gangen kan en topp ti-plassering være nok for Mickelson. Og hva slags effekt den endelige skilsmissen med Elin Nordegren har på spillet til Tiger Woods, er ikke godt å si. 34-åringens liv har ikke vært mye normalt siden han krasjet bilen sin i en brannhydrant og et tre i slutten av november i fjor - en episode som bare var begynnelsen på et snart eviglangt mareritt for Tiger og familien hans.

Men tilbake til Mickelson. Han har fått noen problemer å håndtere etter hvert han også. I juni fikk han diagnosen psoriasis artritt, eller psoriasisleddgikt som det også kalles, en sykdom som gjør han stiv i leddene, mindre bevegelig og som gir han store smerter. Venstrehåndsspilleren har nå fått medisiner som gjør at han kan trene for fullt igjen, men det var en periode da verdenstoeren var alvorlig bekymret for karrieren. 12. plassen i PGA Championship bærer kanskje bud om at formen er i anmarsj igjen. The Barclays kan derfor være Leftys beste sjanse til endelig å klatre til topps på verdensrankingen.

Vinner han The Barclays, blir han nummer én helt sikkert. Hvis han blir nummer to alene, er Woods nødt til å vinne. Blir Lefty nummer tre, må Woods ende blant de fire beste.

Og videre: hvis Mickelson blir nummer fire, fem eller seks, så må Woods henholdsvis bli blant de åtte, 14 eller 21 beste for å fortsette på toppen. Dersom Mickelson blir nummer sju, åtte eller ni, må Woods henholdsvis bli blant de 32, 52 eller 58 beste. Og hvis Mickelson blir nummer ti, må Woods bli blant de 58 beste.

Woods har toppet verdensrankingen siden han tok den tilbake fra Vijay Singh i 2005.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.