Klart for millionduell mellom Tiger og Phil i Las Vegas

Klart for millionduell mellom Tiger og Phil i Las Vegas

Phil Mickelson og Tiger Woods er golfverdens to største stjerner. I november møter de hverandre til oppvisningsmatch. Og på premiebordet står en sum verdt nesten like mye som hele FedEx Cup! (Foto: Getty Images)

Det har lenge versert rykter om at det har blitt jobbet i kulissene om en oppvisningsmatch mellom golfens to største stjerner. Onsdag ble det bekreftet. Tiger Woods og Phil Mickelson skal spille om 75 millioner kroner (!) i Las Vegas 23. november.

Las Vegas er gambling-byen over alle gambling-byer, og dermed er det bare passende at det er dette som blir arena for nimilllionerdollars-matchen som spilles under amerikanernes thanksgiving-helg.

Ja, du leste riktig: ni millioner dollar for én oppvisningsmatch, det vil si bare én million dollar mindre enn bonusen som årets sammenlagtvinner av FedEx Cup på PGA-touren stikker av med.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Det er det amerikanske produksjonsselskapet Turner Sports som skal produsere begivenheten, som kun kommer til å bli vist som «pay-per-view». Hva prisen blir for følge matchen, er foreløpig ukjent, og det er også uvisst hvor (eller om) den blir sendt i Norge.

Tiger og Phil har også inngått avtaler med andre TV-selskaper som skal lage dokumentarepisoder i forkant av matchen, eget «behind the scenes»-innhold underveis, og komprimerte høydepunkter som skal spres på sosiale medier.

Ettersom TV-produksjonen kun følger to spillere, blir sendingen garantert fullstappet av teknologi for å løfte seeropplevelsen, som mikrofoner festet på begge spillerne og ProTracer-teknologi på de fleste slag.

Som en del av livesendingen kommer Woods og Mickelson også til å gjøre veddemål mot hverandre på siden, hvor de kan utfordre hverandre til longest-drive-konkurranser, nærmest pinnen og lignende. 

Pengene blir donert til en veldedighet som spillerne selv velger.
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.