Klatret på avslutningsrunden

LANGT BAK: Marianne Skarpnord avsluttet bra, men endte til slutt hele 17 bak vinneren. (Foto: All Over Press)

Marianne Skarpnord sesongåpnet på Ladies European Tour med 44. plass i RACV Australian Ladies Masters.

Etter tre runder på det jevne kom Marianne Skarpnord seg endelig ned på 60-tallet under avslutningsrunden i Queensland, Australia. Etter å ha plassert seg på 62. plass har sarpingen klatret litt og litt oppover leaderboardet for hver runde, uten de helt store tigersprangene.

 

Søndag fikk hun endelig ting til å skje med en avsluttende 69-runde (-3), og avanserte med det ti plasser opp til en delt 44. plass. Hennes fire birdies, ene bogey og 13 par tok henne til fire under par sammenlagt, og endte med det 17 bak vinneren Christel Boeljon fra Nederland.

 

21 år gamle Boeljon startet dagen tre bak sør-koreaneren So Yeon Ryu, men avsluttet med en birdie på det siste hullet for å vinne med ett slag.

 

Ladies European Tour forblir i Australia også neste uke. 9. februar går ISPS Hana Women's Australian Open av stabelen, mens uken etter spilles ISPS Handa New Zealand Women's Open på New Zealand. Skarpnord skal spille begge turneringene. Cecilie Lundgreen misset cuten i ukens turnering, og står oppført som 16. reserve til Hana Women's Australian Open. 

 

Runde 3

Marianne Skarpnord leverer greie runder i Australia, men med et felt som scorer lavt ligger hun langt bak.

Lørdag noterte hun seg for sin andre 72-runde (E) denne uken, og klatret med det seks plasser opp til en delt 54. plass. Hun gjorde tre birdies, tre bogeys og resten par, og med en sammenlagtscore på en under for turneringen har hun et godt stykke opp til de øverste plasseringene på leaderboardet.

 

Hele 19 slag foran henne fortsetter sør-koreaneren So Yeon Ryu å lede, tre slag foran Christel Boeljon fra Nederland. Ha-Neul Kim og Diana Luna deler tredjeplassen.

 

Av andre kjente navn er Sophie Gustafson og Lexi Thompson på 19. plass, Stacy Lewis er nr. 24, Caroline Hedwall deler 37. plassen, mens Laura Davies ligger ytterlige fem bak.

 

Runde 2

Marianne Skarpnord klarte cuten med et nødskrik i Australia.

Etter å ha startet dagen på 62. plass hadde sarpingen en fantastisk start på sin andrerunde i Queensland. Skarpnord startet runden på banens siste ni, og var solide fire under par etter halvspilt runde. Og mens birdiemangel var problemet under førsterunden hadde hun allerede notert seg for fem etter ni hull fredag.

Dessverre skulle det gode spillet ikke holde helt inn, og med tre bogeys på de seks første hullene på back nine falt hun tilbake de plassene hun hadde klatret tidligere på dagen, og gjorde det dermed unødvendig spennende for seg selv.

Heldigvis rettet hun opp det svake spillet med tre avsluttende par, og med 71 slag på scorekortet (-1) berget hun akkurat helgespill. Delt 60. plass med 14 andre spillere gjør at hun akkurat klarte cuten. 60. plassen deler hun med storheter som Laura Davies, Stacy Lewis, Caroline Hedwall og Christina Kim. Med -1 totalt har de hele 16 slag opp til So Yeon Ryu (Sør-Korea) som leverte en kanonrunde av de sjeldne.

Med en score på 11 under par på andrerunden er hun utrolige 17 under par etter to runder, og har bygget seg opp en luke på Nederlands Christel Boeljon. Stortalentet Lexi Thompson, som i dag fyller 17 år, deler 9. plassen med -7.

Helgespill blir det dessverre ikke for Cecilie Lundgreen, som til slutt endte på 118. plass. Lundgreen leverte i likhet med Skarpnord en grei 71-runde, men den svake 78-runden torsdag ødela turneringen for henne før den nesten hadde begynt.

 

Runde 1

Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen er langt bak etter første runde RACV Australian Ladies Masters.

Turneringen er den første for året på kvinnenes Europatour, og går av stabelen på RACV Royal Pines Resort i Queensland, Australia. De to Sarpsborg-jentene Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen fikk dessverre ikke den starten på turneringen de skulle ønsket seg.

Etter torsdagens første runde ligger Skarpnord best plassert av de to nede på 62. plass. Hennes åpningsrunde på par (72), bestod av to birdies, to bogeys og resten par - i  utgangspunktet en grei runde, men med mange lave scorer befinner hun seg syv slag bak teten. Der ligger sør-koreaneren Bo-Mee Lee, ett slag foran sine landsmenn So Yeon Ryu og Hee Kyung Seo, samt Christel Boeljon fra Nederland.

Etter å ha startet fjorårssesongen skadet, tok det noen måneder før Marianne Skarpnord kom ordentlig i gang med sitt program på Ladies European Tour. Hun viste stabilt og godt spill i sine comeback-måneder, men klarte aldri å blande seg helt oppe i toppen. 23. plass ble hennes beste resultat for året. Med en ordentlig preseason bak seg og fullt kampprogram blir skjer det forhåpentligvis i år, og med tre runder igjen å spille kan fortsatt mye skje. Hun har kun fire slag opp til en delt 10. plass.

Dessverre må vi helt ned på 130. plass for å finne Cecilie Lundgreens navn på leaderboardet. Med seks over par for dagen må hun levere en kanonrunde av de sjeldne fredag om hun skal ha håp om å klare cuten. Til tross for fire birdies ødela fire katastrofehull scoren. Tre dobbelbogeys og en trippelbogey straffer seg hardt mot Europas beste damer.

Ellers er det verdt å merke seg at det 16 år gamle stortalentet Lexi Thompson, som i fjor ble tidenes nest yngste vinner på LPGA-touren, åpnet sterkt med fem under par, og deler femteplassen kun to slag bak teten. Tittelforsvarer og verdensener Yani Tseng deltar ikke i turneringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.