Klippet og klart

Ken Kosak og hans 220 ansatte har holdt på med planlegging av Abu Dhabi HSBC Golf Championship siden august så nå er alt klart for kampen om the Falcon Trophee. (Foto: Kristin Moe Krohn)

En liten titt bak scenen i Abu Dhabi.

Tirsdag kveld: Solen er i ferd med å gå ned over Abu Dhabi Golf Club, og de mange hundre funksjonærer, frivillige og banemannskap som har vært i sving fra tidlig morgen, runder av utendørs arbeid for i dag. Spillerne, cadddiene og baneamannskap defilerer forbi Westin Golf and Spa Resort som ligger mellom drivingrangen og det gedigne falkeformede klubbhuset.

Det er trukket kilometervis med kabler som skal sikre spennende TV-golf fra denne godt preparerte mesterskapsbanen. I følge direktør Ken Kosak i Abu Dhabi Golf Club får golfbanen god pleie hele året igjennom, men torsdag er roughen tettere og greenen raskere enn normalt. Det 129-mann store startfeltet skal få nok av utfordringer å bryne seg på. 

– Du vil ikke ut i roughen her, og heller ikke misse green, sier Kosak.

Arrangørene håper på å doble publikumsantallet fra i fjor, da hele 40 000 var innenfor gjerdene. – Værmeldingen er lovende for helgen, selv om det er uvanlig kjølig og mye vind for årstiden, sier Kosak.  Til gjengjeld betyr Tiger Woods deltagelse mye for interessen, så Kosak har god tro på god respons fra publikum, tatt i betraktning det startfeltet de kan skilte med.

Vi spør Kosak hvem som vinner:

- Trofeet går til den som spiller best på søndag. Jeg håper vi får se flere runder på 60-tallet, men jeg tror vi kommer til å se mye opp og ned!

Onsdag, og i skrivende stund pågår en pro-am det svinger av – det er ikke alle forunt å gå i firerball med det ypperste golfsporten kan by på av artisteri og ekspertise. Og hvilken prislapp det har? Derom er det ganske så taust. 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.