Klubbinfo: Golfforum 2014

Klubbinfo: Golfforum 2014

MØTEPLASS: Golfforum er en viktig møteplass for klubbenes ressurspersoner.

15. og 16. november møtes representater fra hele golf-Norge til faglige diskusjoner og kompetansedeling under Golfforum i Tromsø.

Mens sportslig plan stod på tapetet under forrige Golfforum på Fornebu, er hovedtema for årets Golfforum hvordan golf-Norge kan øke inntektene i egen virksomhet. Programmet deles inn i hoveddelene golf og helse, rekruttering og ivaretakelse, og forretningsutvikling.

 

Under Golftinget i Kristiansand i fjor, var over 70 prosent av landets stemmeberettigede klubber fraværende. Representanter fra 53 klubber var tilstede.

 

– Golfforum er en av de viktigste møteplassene for representanter i golf-Norge. Hvis du ønsker å være med på å påvirke er golfforum en viktig arena å være på. Vi håper så mange som mulig stiller opp, sier kommunikasjonsansvarlig i NGF, Tom Gundersen.

 

Blant foredragsholderne finner vi Karl-Arne Johannessen, lege og president i Norges Håndballforbund, Charlotte Björk Ingul, lege og forsker ved NTNU, Stig Alfbecker i aGolf, og Nan Rogstad, konsulent i CoachTeam AS.

 

Nan Rogstad skal runde av lørdagen ved å prate om hvordan skape resultater med styrke og stayer-evne. Hun har jobbet med lederutvikling i norsk næringsliv, og har tidligere krysset Grønlandsisen i 2004, og gjennomførte i april i år Arctic Circle Race på Grønland - et tredagers ekspedisjonsskirenn på 160 km. 

 

Hun sier dette om hvordan hennes erfaringer kan overføres til golf:

 

«Overføringsverdien mellom disse to helt ulike arenaene er overraskende stor. I krevende omgivelser der primitive behov blir avgjørende for gode prestasjoner, blir alt veldig tydelig, ikke minst hva som kreves mentalt. Derfor er det lett å peke på erfaringer og læring vi kan dra nytte av i hverdagen og arbeidslivet, der sammenhengen mellom min individuelle innsats og effekten i den store sammenhengen ikke alltid er like klar. Hva er det som driver meg da?
 

Dette handler både om at jeg tar ansvar for å skape resultater, om hvordan vi viser utholdenhet når vi møter motstand, og hva som gir motivasjon til målrettet arbeid og samarbeid over tid.
 

Dette kan relateres til golf på minst to plan. For det første er det å forstå seg selv og egne mekanismer helt grunnleggende for å utvikles som golfspiller. Golf er en mental idrett. For å bli en god golfspiller må jeg ha et bevisst forhold til hvordan jeg tenker (også om meg selv), og hva jeg fokuserer på.

 

For det andre er golfsporten som all annen idrett i Norge, for det meste drevet med dugnadsinnsats. All virksomhet drives forretningsmessig, og kravene til prestasjoner, tilpasning og utvikling er tøffe. Så hvordan skal vi skape resultater sammen og holde ut når det er tøffe tak, og samtidig evne å tenke nytt, ha det moro og beholde motivasjonen?
 

Målet med mitt foredrag er å bevisstgjøre og inspirere. Hvis deltagerne på Golfforum kan gå til middag den lørdagen med én ting de vil gjøre annerledes etter mitt foredrag, så har jeg gjort en forskjell og det er suksess for meg!»

 

Klikk på lenken under for å laste ned PDF-fil for fullt program under golfforum.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.