Knallavslutning av Tutta

I FORM: Suzann Pettersen er tilbake på LPGA-touren etter en måneds avbrekk. (FOTO: Michael Cohen/Getty Images)

Suzann Pettersen spilte for å gå til topps i ShopRite Classic. Det holdt ikke helt, selv om det ble et knallgodt forsøk. 

Pettersen gikk en sisterunde på 66 slag, fem under par. Runden besto av par, sju birdier og to bogeyer. Og ifølge sportssjef Frode Scheie, gjorde Tutta et realt forsøk på å ta seieren. 

- Her er det fokus og vill golf. Nå kan det gå veien, meldte Scheie underveis. 

For Tutta hadde mange gode innspill, og senket birdieputter på rekke og rad. Selv om det ikke holdt helt inn, fikk Oslo-jenta nok en strålende plassering og hun beviste igjen at hun er en av verdens beste kvinnelige golfere. En måneds skadeavbrekk, og rett tilbake i toppen er imponerende, og ikke minst viser hun stor mental styrke.

Sesongens sjette topp ti-plassering for Pettersen, over 500 000 innspilte dollar og en stigende form lover godt for neste helgs majorturnering. 

 

Asiatisk dominans

Nok en gang er det asiatisk på toppen av LPGA-lista etter siste runde. Topp tre viser Japan-Sør-Korea-Sør-Korea. Også en av spillerne på delt fjerdeplass med Pettersen er fra Sør-Korea. 

Sør-koreanske M.J. Hur tok sin første LPGA-seier i rookie-sesongen i fjor, og ledet før sisterunden. Hun gikk en god runde også søndag, men hadde ingen mulighet mot sluttspurten til japanske Ay Miyazato.

Miyazato knallet til med en 64-runde, og endte totalt 16 slag under par. Med det slo hun knockout på konkurrentene, og tok sesongens fjerde seier. Dermed har hun spilt inn over 600 000 dollar bare i år, 

 

LØRDAG, 2.runde:

Suzann Pettersen jager rett bak teten i ShopRite Classic etter en god andrerunde.

Ifølge sportssjef i NGF, Frode Scheie, storspilte Suzann tidvis på andrerunden, som endte to under par. Runden besto foruten par av fem birdier og tre bogeyer. Totalt er hun seks under.

 

Creamer vs. Pettersen

Suzann Pettersen spilte i ball med Paula Creamer, som da var i delt ledelse, ti slag under par. Pettersen jagde hele tida Creamer, og Scheie melder at det var en spennende toppduell å følge. 

- På hull ni hadde Suzann en kjempedrive, et fint  andreslag med en spoon og en chip på 20 meter som ble for kort. Hun hadde en putt på åtte meter, som gikk i for birdie. Sinnssykt bra, melder Scheie. 

Creamer fikk par på det samme hullet. På hull 13 for eksempel senket Tutta en birdie, mens Creamer misset sin birdieputt. På sistehullet slo imidlertid Creamer til med rundens sjuende birdie, og gikk  opp i tet alene, ti under par. Tutta spilte seg til par på sistehullet. 

 

Skarpnord ute

Marianne Skarpnord fikk det ikke til å stemme på andrerunden heller, selv om det ble to slag bedre enn i går. Seks over par totalt, holdt imidlertid ikke til å klare cuten. 

Dagens foreløpige besterunde sto Katherine Hull for, med 63 slag. Hun ligger på tredjeplass. M.J. Hur slo også til med en knallrunde, sju under par, og er alene i ledelsen før den tredje og siste runden søndag. 

 

FREDAG, 1.runde: 

Med en 67-runde første dag av ShopRite Classic, viste Suzann Pettersen at hun har beholdt formen under skadeavbrekket.

Tutta var tilbake på touren etter et månedslangt avbrekk på grunn av en kranglete hofte. Det ble et godt comeback, og formen har såvisst ikke forsvunnet for den norske jenta. 

Pettersen spilte seg til fem birdier og en bogey, og endte fire under par på førsterunden av ShopRite Classic. Med det ligger hun på foreløpig niendeplass, sammen med blant andre Laura Davies, Catriona Matthew og Paula Creamer. Creamer er også tilbake etter at hun ødela tommelen sin.

 

Prikkfri golf

Ifølge sportssjef i NGF, Frode Scheie, var det mange som fulgte Creamer, Pettersen og Azahara Munoz.(også hun endte fire slag under par.) Scheie melder at Suzann spilte prikkfri golf på de første ni hullene.

- Banen er kort med små greener, og har linkspreg. Den er imidlertid mykere rundt greenene enn vanlig links. Suzann har truffet seks av åtte fairwayer, åtte av ni greener og gjort to up&down av to mulige, sier Scheie. 

 

Tungt for Skarpnord

Marianne Skarpnord måtte slite på sin førsterunde, og endte med fem bogeyer, en dobbelbogey og tre birdier. Det gir en svak 119.plass, fire over par, og det blir en kamp for å klare cuten på andrerunden. 

Veteranen Sherri Steinauer leder etter en gnistrende 64-runde, sju under par. Steinauer er plukket ut som en av USAs visekapteiner under Solheim Cup i 2011, og har gjort comeback på touren i år etter et års skade. Hun debuterte på LPGA-touren i 1986, og har åtte seirer og har deltatt fire ganger i Solheim Cup. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.