Knallsterk norsk start på Hauger

FIN BURSDAG: Espen Kofstad hadde all grunn til å være fornøyd med 24-årsdagen sin torsdag. (Foto: Christian Døvle)

Tre nordmenn i topp-ti lover meget godt for resten av uken i Norwegian Challenge.

Åpningsdagen av årets tredje og siste proffturnering på norsk jord må sies å ha vært en suksess - værgudene har lystret, og publikum har vært vitne til mye godt spill. Ikke minst fra våre norske spillere.

Eirik Tage Johansen var blant de første som gikk ut om morgenen i dag, og leverte en solid runde på fem under par, og deler med det tredjeplassen, tre slag bak østerrikeren Roland Steiner i tet. Les mer om formiddagens runder nederst i artikkelen.

På ettermiddagen fikk Tage selskap av ytterlige to spillere i topp-ti, Espen Kofstad og Knut Børsheim. De noterte seg begge for runder på fire under par, og deler syvendeplassen. Og kun ett slag bak ligger Øystein Engevik og Christian Aronsen og lurer.

- Så mange nordmenn høyt oppe var akkurat det vi håpet på! Vi må vise oss frem nå som vi har sjansen, sa en smørblid Espen Kofstad, som for anledningen fyller 24 år i dag, til Norsk Golf etter runden. Og Losby-golferen var godt fornøyd med bursdagen.

- Det ble fem bursdagsgaver utpå der i dag, så det må jeg være fornøyd med. Med unntak av det 11. hullet hvor jeg gjorde bogey hadde jeg 17 bra hull. Jeg føler jeg spilte stabilt, og gjorde up-and-down der det ikke gikk helt etter planen. Målet for morgendagen blir bare mer av det samme.

Han sier han tror ytterlige tre tilsvarende runder på fire under, 16 under totalt, ikke er langt unna der vinnerscoren kommer til å ligge - til tross for at lederen er -8. Kofstad gjorde holdt maskineriet i gang med solide utslag og mange greentreff. Og å unngå feil ble også nøkkelen til Knut Børsheim som startet likt som Kofstad.

- Det var mye bra og lite dårlig i dag. Følte jeg fortsatt hadde noen slag igjen utpå der mot slutten, men jeg må være fornøyd. 

Etter en tredjeplass på Ecco-touren forrige helg er det tydelig at bergenseren er i form. Selv om han ikke føler forrige ukes resultat har vært avgjørende for selvtilliten hans.

- Det viktigste for meg har vært at jeg slår ballen bedre og bedre. Jeg har trent hardt i det siste, og føler det begynner å sitte med alle køllene, sier Børsheim.

I skrivende stund er det 9 av 21 nordmenn som ligger innenfor morgendagens projekterte cut, blant dem amatørene Erlend Kristoffersen og Kristoffer Ventura.

 

Fra formiddagen

Stavanger-golferen hadde en sakte start på runden, og var på par etter første ni med en bogey og en birdie. Så skulle det virkelig løsne.

Back nine startet med to par, før fire strake birdies gjorde at han tok et realt tigersprang opp på resultatlisten. Med nok en birdie på det nest siste hullet, endte han på 67 slag, solide fem under par.

- Starten var litt treg, men så begynte jeg virkelig å finne flyten. Puttene begynte å falle i, og det smitter over på resten av spillet, sier Tage til Norsk Golf.

I skrivende stund er østerrikeren Roland Steiner i tet med solide -8, mens Eirik Tage deler tredjeplassen med Sam Little (England) og Sandro Piaget (Monaco). Steiner hadde en kanonrunde på åtte under par, bestående av åtte birdies, en eagle og to bogeys.

Da vi pratet med ham før runden, var målet å gi selv muligheten til å kjempe i teten når helgen kommer. Og foreløpig ser det bra ut med tanke på den målsettingen.

- Det var en god runde i dag, og er akkurat der jeg ønsker å være. Nå skal jeg bare ta det med ro før morgendagen, sier han.

Banen på Hauger begynner å tørke, men den spilles fortsatt veldig langsomt. Spesielt med tanke på at vinden har snudd fra innspillsrundene. På enkelte par 4-hull må spillerne dra spoon- og rescuekøller opp av bagen på innspillene.

- Vinden er motsatt av det den pleier å være, hvilket betyr at noen av de lengste par 4-hullene blir veldig lange. Men da er det viktig å huske på at det er 155 andre spillere som skal spille de samme hullene.

Johansen har selskap på topp ti-listen av en annen vestlending - Øystein Engevik - som foreløpig deler tiendeplassen med syv andre spillere, tre under par. 

Dagens publikumsball har så langt vært Marius Thorp som gikk med franske Benjamin Hebert og Branden Grace fra Sør-Afrika. Et titalls tilskuere fulgte bæringen, som fullførte på med en runde på par og 52. plass. Thorp gjorde fire birdies, hvorav tre av dem kom på første ni, men med fire bogeys på back nine falt han tilbake.

- Spillet var helt greit. Det var en fin start, men avslutningen var litt dårlig. I morgen må jeg bare prøve å spille generelt bedre, sier han etter runden.

 

Vi kommer tilbake med mer.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.