Knuste alle med 58-runde

IMPONERENDE: Det er bare å ta av seg capsen, eller hatten, eller hva som helst, for 18 år gamle Ryo Ishikawa. (Foto: Getty Images)

Ryo Ishikawa med smått sensasjonell 58-runde på Japan-touren.

58 slag på Nagoya Golf Club-banen tilsvarer 12 under par, den laveste scoren som noen gang er registrert på en tour av liknende størrelse og format, og det var selvsagt nok til å vinne turneringen The Crowns søndag.
Det var Ishikawas sjuende seier på Japan-touren. Gutten er bare 18 år gammel.
- Jeg har alltid drømt om å få en score som dette, men jeg trodde ikke det ville skje så raskt, sa han etterpå, ifølge Associated Press.
- Det har ikke helt sunket inn ennå, men det kommer nok om et par dager, la han til.
Ishikawa begynte søndagens runde seks slag etter teten, men han senket birdies på ni av de 11 første hullene søndag. Det ble ytterligere birdies på hull 14 og 16, og det var bare en centimeter om å gjøre før han også sikret seg en birdie på banens siste hull. Isteden ble det en tap-in par.
Til slutt var han fem slag bedre enn Hiroyuki Fujita og australske Paul Sheehan.
Den forrige rekorden på Japan-touren tilhørte Masahiro Kuramoto, som gikk på 59 slag under den første runden av Acom International i 2003. Da gikk han på 59 slag. På PGA-touren har Al Geiberger, Chip Beck og David Duval alle gått på 59. Annika Sørenstam har også en 59-runde på LPGA-touren.
I 2000, under en kvalifiseringsturnering før US Open, gikk Shigeki Maruyama på 13 under par (58 slag).

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.