Kofstad beholdt ledelsen

LEDER FORTSATT: I regnvåte forhold fortsatte Espen Kofstad det solide spillet. Foto: Tom Erik Andersen.

Espen Kofstad er fortsatt i føringen etter to runder av Nordea Tour-kvalifiseringen.

Denne uken spilles de tre kvalifiseringsturneringene til neste års Nordea Tour på Elisefarm, Österlen- og Ljunghusen GK. Espen Kofstad fra Losby GK ledet etter første runde med en score på 70 slag, to under par. I fossende regn ble torsdagens andrerunde fire slag dårligere, men til tross for det økte han forspranget med ytterlige to slag. Bak ham på en delt andreplass ligger svenske Nicklas Glans og danske Joachim Hansen.

På Österlens ligger to nordmenn innenfor topp ti. Bærumsgolferen Fredrik Frank Kollevold ledet etter første runde, men måtte se navnet sitt falle tre plasser til en fjerdeplass etter en runde på 76 slag, fem over par. Fire slag bak ham følger Stian Hansen fra Grönmo GK med ni over totalt. Svenske Jacob Glennemo og Ola Johansson leder turneringen en over par.

I den tredje turneringen på Ljunghusen GK er det Elias Bertheussen som gjør det best av nordmennene. Den nybakte Norgescup-mesteren bedret sin førsterunde på 77 slag med fem slag. Runden på par gjør  at han ligger fem over totalt for turneringen, noe som holder til en foreløpig 25. plass. 

 

Fra onsdag

Denne uken tar 22 nordmenn fatt på kvalifiseringen til 2011-utgaven av Nordea Tour. Kvaliken spilles over tre forskjellige steder, ved Elisefarm, Österlens- og Ljunghusens GK. Etter ferdigspilt førsterunde leder nordmenn i to av de tre turneringene.

På Elisefarm GK har Espen Kofstad gått opp i en tidlig ledelse. Den regjerende norgesmesteren spilte for et par uker siden første ledd av Europatourkvalifiseringen hvor han klarte å avansere til neste steg. Nå er han godt i gang igjen. Losbyspilleren gikk banen på 70 slag, to under par og leder dermed turneringen med to slag. 

Ved Österlens deler Fredrik Frank Kollevold ledelsen med tre andre spillere, en under par totalt. Thorbjørn Johansen fra Askim Golfklubb følger ett slag bak på femteplass.

Ved Ljunghusen GK er det Are Friestad fra Stavanger Golfklubb som ligger best plassert av nordmennene. Åpningsrunden på 73 slag, en over par var nok til å gi syvendeplass etter ferdigspilt førsterunde.

 

Resultater

Elisefarm

Österlen

Ljunghusen


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.