Kofstad-comeback denne uken: – Håper jeg aldri må gjennom dette igjen

Kofstad-comeback denne uken: – Håper jeg aldri må gjennom dette igjen

Espen Kofstad er endelig tilbake i aksjon igjen denne uken. (Foto: Getty Images)

Torsdag får vi endelig se Espen Kofstad i aksjon i turnering igjen for første gang på 354 dager. Han stiller til start i europatour-turneringen Mauritius Open. Han er spent på om han klarer å fullføre.

Espen Kofstad er endelig tilbake etter et langvarig skadeavbrekk. Han skulle i utgangspunktet spille høstens europatour-kvalifisering, men etter å ha fått innvilget «medical exemption» for 2019-sesongen bestemte han seg for å droppe q-school og heller prioritere trening.

Nå er han endelig klar til start. Sammen med europatour-debutant Kristian Krogh Johannessen tar han fatt på Afrasia Bank Mauritius Open som slår i gang på Four Seasons GC torsdag.

– De to siste årene eter håndleddsoperasjonen har vært en fysisk og mental kamp som jeg håper jeg aldri må gå gjennom igjen. Jeg aner ikke om jeg klarer å fullføre denne uken, men i det minste så er jeg her ute, skriver Kofstad på sin Instagram-konto.

31-åringen uttalte nylig til Norsk Golf at han starter den nye sesongen på bar bakke:

– Jeg har spilt lite golf, og derfor trenger jeg litt tid på å trene meg opp. Nå har jeg vært i en god stim i en lengre periode, og jeg føler jeg endelig er i ferd med å komme over kneika. Jeg spiller mye golf, og jeg spiller bra golf. Men det hadde tatt sinnsykt mye krefter ut av meg å spille kvalifiseringen. Dessuten følte jeg at jeg ikke hadde så mye å tjene på å spille der, for det er begrenset hvor mye bedre kategori det hadde vært realistisk å skaffe meg i kvalifiseringen, uttalte Kofstad til Norsk Golf.

I tillegg til Kofstad og Krogh har også Kristoffer Reitan arbeidstillatelse på europatouren i 2019. Det er første gang noensinne at tre nordmenn har europatour-kortet på én og samme gang. Reitan debuterer på europatouren i South African Open neste uke. Der skal også Krogh og Kofstad spille.

Denne uken slår Espen Kofstad ut i torsdagens nest siste gruppe klokken 08.30 norsk tid i ball med Settee Prakongvech og Ivan Cantero Gutierrez. Kristian Krogh Johannessen starter fem timer tidligere i ball med Samarth Dwivedi og Jesse Yap.

Følg utviklingen her!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.