Kofstad endte på 15. plass

KJEMPERUNDE: Etter en svak åpning onsdag, revansjerte Espen Kofstad seg kraftig under andre dag i EM for amatører. (Arkivfoto)

Avsluttet med 70-runde under EM for amatører i Finland.

Espen Kofstad leverte en meget sterk 65-runde i EM for amatører i Finland torsdag, en runde som landslagstrener Niklas Diethelm beskrev som "en av de beste 18-hullsrundene jeg har sett fra tee til green".

Dessverre klarte ikke Kofstad å følge opp like godt på tredjerunden fredag. Med en runde på 74 slag falt nordmannen til 13. plass i sammendraget.

Etter en avsluttende 70-runde, endte nordmannen til slutt på 15. plass (-4), 11 slag bak dansken Lucas Bjerregaard, om vant turneringen.

Espen Kofstad var alene om å forsvare Norges farger på sisterunden. Verken Are Friestad, Joakim Mikkelsen eller Elias Bertheussen klarte cuten.

Fra fredag: De forsikret alle at de ville revansjere seg etter en svak åpning onsdag, og den norske revansjen kom som forhåndsbestilt under andre runde av EM for amatører i Finland torsdag.

Riktignok var det bare én nordmann som ledet an i revansjeringen, men USA-studenten Espen Kofstad gjorde det da også grundig.

- I dag har jeg sett en av de beste 18-hullsrundene fra tee til green i mitt liv, rapporterer landslagstrener Niklas Diethelm etter Kofstads 65-runde på Linna Golf.

Kofstads nøyde seg med 33 slag på frontnine og 32 på backnine i en bogeyfri runde, sju slag under par.

- På slike dager har Espen noe ekstra i bagen som ikke mange har, sier Diethelm.

Med det som var dagens beste runde klatret Kofstad til 11. plass i sammendraget og ligger nå bare fire slag bak lederen, Morten Ørum Madsen fra Danmark.

- Det blir moro å følge dette videre nå, forsikrer Niklas Diethelm.

De andre norske likker ikke fullt så bra an. Are Fristad (75, 73), Elias Bertheussen (75, 74) og Joakim Mikkelsen (80, 72) får alle en tøff jobb med å klare cuten fredag.

Fra onsdag: Det ble ingen god norsk åpningsdag da International European Amateur Championship startet på Linna Golfklubb i Finland onsdag.

Elias Bertheussen, Are Friestad og Espen Kofstad overnattet alle på en 61. plass etter runder på tre over par. For Joakim Mikkelsen er det enda lengre vei opp. Han åpnet med en 80-runde, åtte slag over par.

- Vi fikk en tøff start. Scoringen var ikke bra og vi mistet slag rundt og på greenen hele veien, rapporterer landslagstrener Niklas Diethelm fra Finland. - Elias og Espen, som gikk ut etter lunsj, måtte også kjempe mot en hard vind.

Svenske Jesper Kennegard leder turneringen etter første dag på -5.

- Det er en revansjesugen gjeng som går ut torsdag, forsikrer Diethelm.

Turneringen spilles over fire runder.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.