Kofstad eneste nordmann videre

ENESTE VIDERE: Espen Kofstad ble den eneste som avanserte til trinn to av europatourkvaliken. Foto:

Tre nordmenn har denne uken spilt første ledd av Europatourkvalifiseringen i Tyskland. 

Det lå an til å bli en nervepirrende dag under lørdagens sisterunde av europatourkvalikens første steg i Fleesensee, Tyskland. Totalt er det de 23 beste spillerne som kvalifiserer seg videre fra turneringen, og etter tre runder lå to nordmenn innenfor denne grensen. Espen Kofstad lå på 15. plass, mens Christian Aronsen lå akkurat på vippegrensen på 23. plass. Ett slag bak lå Elias Bertheussen på 32. plass. Dessverre var det kun Kofstad som avanserte.
Losbygolferen avsluttet med en meget solid 69-runde, tre under par. Han endte dermed opp på en sterk sjetteplass, ni plasser over der han startet dagen. Christian Aronsen var nødt til å gå på en under par eller bedre for å avansere, men maktet kun en 73-runde på en over par. Det gir ham 31. plass totalt for turneringen. 
En som fikk en enda tyngre dag var Elias Bertheussen. Før sisterunden var han i angrepsposisjon, to slag bak den magiske 23. plassen. Dessverre gikk det ikke for trønderen. Med 76 slag falt han til 54. plass, seks over par for turneringen.
To andre nordmenn har også spilt europatourkvalik denne uken. Dennis Den Roover og Øystein Engevik prøvde seg i Skotland, men begge misset cuten i tøffe linksforhold.
Resultater fra Tyskland finner du her
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.