Kofstad får spille Norwegian Challenge

Kofstad får spille Norwegian Challenge

INVITERT: Espen Kofstad får spesialinvitasjon til Norwegian Challenge. (Foto: All Over Press)

Espen Kofstad er tidenes høyest rankede norske golfspiller på herresiden. Likevel holdt han på å misse Norwegian Challenge som spilles på hans hjemmeklubb i 2013.

(NGF) Da Espen Kofstad vant Challenge Tour-finalen i Italia i oktober, passerte han samtidig Henrik Bjørnstad og ble den høyest rankede mannlige norske golfspiller gjennom tidende.

Paradoksalt nok kunne dette kostet ham Norwegian Challenge på hjemmebane i 2013. Da spilles nemlig turneringen på Losby GK. European Challenge Tour har nemlig en regel som sier at de ti beste på pengelisten fra fjorårets tour ikke kan stille på Challenge Tour påfølgende år.

- Espen er ranket nummer en på Challenge Tour 2012, og kan følgelig ikke spille Challenge Tour i 2013. Unntaket er om han blir invitert av promotor, sier presseansvarlig Sarah Gwynn i European Tour.

I Norge har Norges Golfforbund (NGF) tatt rollen som promotor, og dermed blir det opp til NGF om Kofstad kan regne med å spille turneringen på Losby i august.

- Espen er per i dag vår beste mannlige spiller og det største trekkplasteret, og det er klart at han får en invitasjon forutsatt at det passer inn i hans tour-opplegg i 2013, sier landslagstrener og Team Norway-ansvarlig Øyvind Rojahn.

 

Internasjonale turneringer i Norge 2013

Det er planlagt fire profesjonelle internasjonale turneringer i Norge i 2013. Disse er:

- Nordea Challenge (Nordea Tour), spilles på Miklagard 18.-20. juni.

- Ecco Mørk Masters (Ecco Tour), spilles på Mørk GK 31. juli – 2. august.

- Norwegian Challenge (European Challenge Tour), spilles på Losby GK 8.-11. august.

- Ladies Norwegian Challenge (LET Access Tour), spilles på Hauger GK 3.-5. september.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.