Kofstad gjør putteendringer for å spare ryggen

Kofstad gjør endringer for å spare ryggen

ENDRINGER: Espen Kofstad legger grunnlaget for en lang sesong. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Espen Kofstad benytter ukene med turneringsfri til å gjøre omfattende endringer i sin putting-teknikk.

Det melder han på sin Instagram-profil tirsdag. Losby-golferen er i disse dager i Spania sammen med sin trener Mark Davies for å gjøre seg klar til årets europatour-sesong.

- Gjør noen ganske store endringer som vil beskytte ryggen og ta puttingen min til neste nivå, skriver Kofstad på sin Instagram-profil. 

27-åringen ønsker ikke å utdype noe nærmere til Norsk Golf hva han jobber med.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Det var nettopp puttingen som var Kofstads akilleshæl da han mistet kortet i sin debutsesong på europatouren i 2013. Mens han hevdet seg godt fra tee til green, var han nær bunnen av listen i alle av tourens putting-kategorier. 

Jeg spiller i hvertfall tre uker, muligens fem, og ser derifra hvordan jeg føler meg

Espen Kofstad

Med tanke på at han likevel avsluttet året bare 25 plasser bak den viktige 110. plassen som ville gitt fornyet arbeidstillatelse i det gode selskap, viser det hvilket potensiale han har. Med bare et gjennomsnittlig nivå på greenene, hadde Kofstad vært på riktig side av grensen med god margin.

Neste turnering for Kofstad blir Joburg Open i Sør-Afrika 26. februar.

– Jeg er her (i Spania journ. anm.) en uke og trener. Så reiser jeg til Johannesburg for Joburg Open. Jeg spiller i hvertfall tre uker, muligens fem, og ser derifra hvordan jeg føler meg, sier Kofstad til Norsk Golf.

Etter en fjorårssesong som ble stoppet av en ryggskade, slo Kofstad mesterlig tilbake i Q-School på slutten av året. I 2015-sesongens to første europatour-turneringer står han med en 14. plass og en misset cut. Forrige turnering han spilte var i Sør-Afrika for en måned siden.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.