Kofstad har kortet halvveis i lomma!

Kofstad har kortet halvveis i lomma!

18 HULL UNNA: Espen Kofstad blir avhengig av en god back nine for å nå Europa-touren for andre gang. (Foto: Getty Images)

Espen Kofstad er i gang med den sjette og avsluttende runde av Q-School-finalen. Han nærmer seg en Europatour-billett!

Espen Kofstad startet runden på delt 19. plass, to slag innenfor kval-grensen. Etter 17 hull på PGA Catalunyas Stadium Course har han gjort to bogeys og fire birdies, og ligger på to under for dagen.

 

Det gir delt 14. plass (-9). Det er de 25 beste og like som får Europatour-kortet.

 

Dermed ser det ut til at han kan tillate seg å gå det siste hullet på to over par for å komme seg tilbake til det gode selskap.

 

 

Espens runde så langt:

 

Hull 18 (par 4) - 

 

Hull 17 (par 4) - par

 

Hull 16 (par 3) - par

 

Hull 15 (par 5) - birdie!

 

Hull 14 (par 4) - birdie!

 

Hull 13 (par 4) - par

 

Hull 12 (par 5) - birdie!

 

Hull 11 (par 3) - par

 

Hull 10 (par 4) - par

 

Hull 9 (par 4) - par

 

Hull 8 (par 3) - par

 

Hull 7 (par 5) - par

 

Hull 6 (par 4) - bogey

 

Hull 5 (par 3) - par

 

Hull 4 (par 4) - par

 

Hull 3 (par 5) - birdie!

 

Hull 2 (par 4) - bogey

 

Hull 1 (par 4) - par

 

Du kan følge utviklingen her.

 

 

 


 

 

Runde 5

 

Dobbelbogey-avslutning sørger for ekstra spenning

 

Espen Kofstad så ut til å feste grepet om en Europatour-plass onsdag. Så ble han truffet av et bogey-skred i innspurten. Det er duket for en thrilleravslutning torsdag.

Det så veldig lovende ut i ganske nøyaktig tre timer for Espen Kofstad under onsdagens femte og nest siste runde av Q-School-finalen i.

 

Da syv hull var spilt var Losby-golferen tre under par for dagen, og med en ny birdie på hull 12 så det riktig bra ut. Han var på det tidspunktet inne blant topp-5, og hadde seks slag ned til kvalgrensen. Så kom nervene.

 

To kjappe bogeys på hull 13 og 14 ødela rytmen, og Kofstad klarte bare par på det 15. par 5-hullet, der han har gjort birdie begge de to tidligere rundene på PGA Catalunyas Stadium Course.

 

Kofstad fulgte opp med ytterligere to par, før en bitter dobbelbogey på avslutningshullet punkterte hvileputen han hadde håpet på å ta med seg inn til avslutningsrunden.

 

Når bare 18 hull gjenstår deler han 19. plassen, syv under par totalt. Til tross for kollapsen i innspurten har han fortsatt to slag ned til feil side av topp-25-grensen.

 

Kofstad var tilsynelatende ved godt mot etter runden. 

 

- Tøff avslutning på dagen, men spilte veldig bra bortsett fra det, så jeg er fornøyd med hvordan jeg ligger. En dag til med fokus!, skriver han på sin Twitter-profil.

 

Italieneren Renato Paratore leder turneringen på 17 under par.

 

Espen Kofstad har deltatt i Q-School-finalen tre ganger tidligere. Alle gangene har han vært smertefullt nære å sikre Europatour-kortet: Han har misset med ett slag to ganger, og to slag en gang. Senest i fjor endte Kofstad på 28. plass, bare ett slag bak.
 

Fortsetter han i samme spor som de tre første rundene, kan han omsider kan bryte den kjipe statistikken.
 

Da Kofstad kvalfiserte seg til fjorårets Europa-tour, var det gjennom sammenlagtseieren på Challenge Tour i 2012. Skulle det ikke gå veien i Q-School-finalen, er han uansett garantert full kategori på Challenge Tour i 2015 sammen med Elias Bertheussen. 
 

De 25 beste og like som vinner europatour-kortet vil få kategori 15 neste år. De som har spilt med denne kategorien i år, har i snitt spilt halvparten av sesongens 47 europatour-turneringeer.
 

Kofstad imponerte stort da han kvalifiserte seg til Q-School-finalen etter syv måneders skadeopphold. Skulle han gå hele veien denne uken vil det utvilsomt gå inn i historiebøkene som en av tidenes største norske golfprestasjoner.

 

Leaderboard

 

 


 

 

 

Runde 4

 

Espen Kofstad måtte over par på tirsdagens fjerde runde av Q-School-finalen i Spania, men er likevel akkurat innenfor den foreløpige grensen av spillerne som får europatour-kortet.

Det begynner virkelig å dra seg til i toppen på PGA Catalunya Resort. Når to runder gjenstår har Espen Kofstad bare ett slag å gå på til å være på feil side av topp-25-grensen, og spillerne som sikrer europatour-kortet.

 

Kofstad startet dagen oppe på delt 7. plass etter å ha gått seks under par mandag, men med en runde på Stadium Course foran seg var det forventet en tøffere dag på jobb. Det ble det også. 

 

Losby-golferen åpnet runden bra med birdie allerede på åpningshullet, men misset tre kjappe slag med bogey og dobbelbogey på hull 4 og 5. Etter runding kom han seg tilbake på par for dagen med birdie på hull 12, men en ny bogey fulgte umiddelbart. Kofstad svarte med dagens tredje birdie på det 15., men heller ikke denne gangen varte det lenge.

 

Med par-bogey-par på de tre siste endte han +2 for dagen (74), og foreløpig delt 21. plass. Kofstad ligger syv under par sammenlagt.

 

- I dag var dagen da alt føltes feil. Glad for å være ferdig, skriver han på sin Twitter-profil

 

Mens de fire første rundene av Q-School-finalen har blitt spilt på PGA Catalunyta Resorts to baner Stadium Course og Tour Course, skal hele feltet spille de to resterende rundene bare spilles på den vanskeligere Stadium Course. Kofstad klarte cuten med syv slags margin.

 

Det er et tettpakket leaderboard i toppen: Kofstad har fortsatt bare fem slag opp til ledelsen, som nå innehas av Matt Ford fra England.
 

Dagens mann på PGA Catalunya var amerikaneren John Hahn. Hahn klatret over 90 plasser, etter en vanvittig 58-runde på Tour Course. 25-åringen dundret løs med fem birdies på de fem første hullene, og så seg aldri tilbake. Da dagen var omme stod det utrolige 12 birdies på scorekortet. 58-runden vil imidlertid ikke gå inn i historiebøkene som en offisiell score, ettersom det var ballplassering tirsdag. Han deler 14. plassen, ett slag foran Kofstad.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

58: John Hahn stod for en prestasjon av de sjeldne tirsdag. Lite å utsette på dette scorekortet! (Skjermdump: Europeantour.com)

 

 

Leaderboard

 

 


 

 

Runde 3

 

Espen Kofstad viser 2012-form i Q-School-finalen i Spania. Han kjemper i det øverste tetsjiktet etter halvspilt turnering.

Våger vi å tro på en norsk spiller på European Tour 2015 likevel?

 

Espen Kofstad har satt inn støtet på PGA Catalunya Resort, og har for alvor meldt seg inn i kampen om spill på neste års Europa-tour. 

 

Mandag vartet han opp med en imponerende runde på seks under par, og har foreløpig gjort et byks på 20 plasser oppover leaderboardet til delt 5. plass. 64-runden er hans beste runde på de fem turneringene han har spilt i 2014.

 

Kofstad åpnet runden med birdie på Tour Course sitt 10. hull - en birdie som skulle bli toneangivende for resten av runden. Med to nye røde sirkler på scorekortet på hull 16 og 17 var han tre under par ved runding.

 

27-åringen fulgte opp med ytterlige to birdies på hull 2 og 3, før en lei dobbelbogey på hull fire sendte ham tilbake til tre under for dagen. Heldigvis trosset han smellen på hull fire og reiste seg umiddelbart. Med tre birdies på rappen og to avsluttende par, ligger han nå utmerket plassert når tre runder gjenstår.

 

Det er et tettpakket leaderboard i toppen: Kofstad har kun fem slag opp til lederen Pelle Edberg, men det er også bare fire slag ned til feil side av kval-grensen. Og tirsdag venter den tøffere Stadium Course for både Kofstad og spillerne rundt ham på toppen av leaderboardet.

 

Leaderboard

 

 

 


 

 

 

Runde 2

 

Nok en god dag på golfbanen for Espen Kofstad, som fortsetter å imponere etter langt skadeavbrekk. Han ligger nå innenfor grensen som gir europatour-billett.

 

Etter en stabil runde på par på PGA Catalunyas tøffe Stadium Course lørdag, bar det søndag over til den noe enklere Tour Course for Espen Kofstad.

 

Der kom han seg til tre under par for dagen, hans beste turneringsrunde siden skadecomebacket forrige uke.

 

27-åringen fra Losby startet dagen på best mulig vis, da han åpnet med eagle det 10. par 5-hullet, Kofstads første hull for dagen. Bare tre hull senere fulgte han opp med dagens første birdie, som dessverre ble annulert av en lei dobbelbogey to hull senere. Kofstad stoppet heldigvis blødningen umiddelbart med åtte strake par, før to birdies på rappen i innspurtet løftet han oppover leaderboardet igjen.

 

Dermed deler han  25. plassen sammen med hele ni andre spillere, og er med det foreløpig akkurat innenfor grensen av spillerne som får «kortet» på neste års European Tour.

 

- Tre under vark OK i dag. Fortsatt masse å gå på for de fire neste rundene. Bare å dose på, skriver Kofstad på Twitter.

 

Inderen Anirban Lahiri leder på ni under par. Bak han følger de to svenskene Rikard Karlberg og Pelle Edberg.

 

Vi minner om at finalen spilles over seks runder.

 

 


 

 

 

Runde 1

 

Espen Kofstad henger godt med etter første runde av Q-School-finalen i Spania - til tross for at han våknet om morgenen med fastlåst nakke.

 

18 av 108 hull er ferdigspilt, og Espen Kofstad er godt i gang i maratonfinalen av Europatour-kvalifiseringen.

 

27-åringen lå lenge over par i lørdagens åpningsrunde på PGA Catalunya Resort, men kjempet seg til slutt inn i klubbhuset med en runde på par.

 

Kjempe hardt måtte han også gjøre tidlig på morgenen, før han i det hele tatt hadde rukket å slå ut på første tee.

 

– Stor takk til Europa-tourens fysioterapeuter som fikk meg spillbar i dag etter at nakken min låste seg denne morgenen. Måtte kjempe for det i dag. Fem dager til med fokus!, skriver Kofstad på sin Twitter-profil

 

Kofstads fire birdies, fire bogeys og ti par holder til en foreløpig delt 63. plass. Det er et tettpakket leaderboard i Spania, og Kofstad har bare tre slag opp til den viktige topp 25-plasseringen som er det store målet denne uken.

 

Danske Christian Gloet har gått opp i ledelsen med en solid 64-runde.

 

 

 

 

Les også: Comeback-Kofstad klar for finalen!

 

Q-School-finalen spilles på PGA Catalunyas to baner Tour Course og Stadium Course.  Kofstad startet på Stadium Course, der scorene har vært høyere enn på Tour Course så langt.

 

Kun tre av spillerne i topp-30 på leaderboardet spilte Stadium Course, mens hele 27 av dagens høyeste scorer har vært på Stadium Course.

 

Ettersom Kofstads par-runde i skrivende stund er den 17. beste scoren på denne banen, kan vi konstatere at Losby-golferen er godt i rute. Fire under par var forøvrig lørdagens beste score på Stadium Course.

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.