Kofstad klar til dyst mot Rory og co

Kofstad klar til dyst mot Rory og co

(Foto: Getty Images)

-Får ikke nerver før jeg spiller bra

– Jeg føler meg bra, men man vet jo aldri hvordan det går før man står på startstreken, sier en avslappet Espen Kofstad til Norsk Golf dagen før SA Open tar til i Johannesburg.

Et begivenhetsrikt 2016 er tilbakelagt, Kofstad er fornøyd med hvordan han har fått brukt pausen.

– Det var jo mye som skjedde i fjor, men jeg har fått slappet av i jula og trent bra etter nyttår. Så nå føler jeg meg klar. 

Kofstad med sin faste caddie før turneringen slår i gang.

Rory-oppstyr

SA Open er tradisjonelt sett ikke en turnering der de aller største stjernene er med, men i år er Rory McIlroy i startfeltet. Det merkes også for de andre spillerne.

– Det er utrolig mye folk på banen, de er her for å se Rory. Allerede i går (tirsdag) var det massevis av mennesker her. Det er ikke hverdagskost at folk er ute og følger pro-amen klokka syv, men det var de i går. Det virker nesten som om samtlige journalister i Johannesburg er her for å følge Rory, og det skaper jo litt ekstra oppmerksomhet rundt turneringen.

– Vanligvis spiller ikke Rory denne turneringen, men etter at Ernie (Els) spilte Irish Open i fjor, ble Rory med hit. Det er litt sånn det funker, man hjelper hverandre!

Men alt oppstyret har begrenset påvirkning på Kofstad, som føler han har nervene under kontroll.

– Jeg holder på med mitt, som vanlig. Det er det beste det, ler 29-åringen. 

– Blir du nervøs?


–Nei, jeg blir egentlig aldri det. Jeg vet mange har skikkelig nerver før første utslag og sånt, men sånn har det aldri vært med meg. Jeg blir først nervøs hvis jeg spiller bra og ligger høyt oppe på leaderboardet.


–Da får vi satse på at du blir nervøs i helgen da?

–Ja, humrer Kofstad før han avslutter: banen er forresten dødsbra!

Du kan følge Espen Kofstad, Rory McIlroy og de andre på Viasat Golf fra klokken 09.00 torsdag morgen. 

 

 

Magnus Sveen

Magnus Sveen

Les flere av mine artikler.

Ansvarlig redaktør i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.