Kofstad klarte cuten med et nødskrik

MED VIDERE: 71 slag holdt akkurat for Espen Kofstad i India fredag. (Foto: Christian Døvle)

Espen Kofstad hevet spillet sitt betraktelig i India fredag, og unngikk dermed misset cut i årets første Challenge Tour-turnering.

Etter en skuffende åpningsrunde på 77 slag på Kensville Golf & Country Club i Ahmedabad, fikk Kofstad endelig litt mer fart på sakene under andrerunden av The Guarajat Kensville Challenge.

 

Her bedret han scoren med seks slag fra den første runden, og med minus en for dagen (71) klatret han fra 89. til delt 51. plass - og tilhører dermed den siste gruppen som klarte cuten.

 

24-åringen åpnet runden solid med ni par og to birdies på de første 11 hullene. Med to etterfølgende bogeys så det plutselig mørkt ut med tanke på å kvalifisere seg for helgespill igjen, men to birdies, en bogey og to par på innspurten holdt akkurat. Med + 4 sammenlagt har han 11 slag opp til inderne Rahil Gangjee og Shiv Kapur i tet, seks slag opp til en topp ti-plassering og fire opp til topp 20.

 

Runde 1

Espen Kofstad fikk det ikke til å stemme under åpningsrunden av The Gujarat Kensville Challenge i India.

Etter å ha endt på 18. plass med i fjorårets utgave av turneringen, tar Espen Kofstad denne gang sikte på en enda bedre start på sesongen i år. Dessverre må han nå heller fokusere på å forsøke å klare cuten, etter å ha levert en skuffende åpningsrunde på fem over par (77) torsdag.

 

Med et scorekort bestående av to dobbelbogeys, tre bogeys, to birdies og resten par deler Losby-golferen 89. plassen med syv andre spillere, og har tre slag opp til den foreløpige cutgrensen.

 

Les også: Revansjesugen Kofstad klar for sesongstart

 

Inderen Rahil Gangjee har gått opp i ledelse på hjemmebane, med en en solid førsterunde på fire under par. Han ligger ett slag foran trioen Gary Lockerbie (England), Dodge Kemmer (USA) og Shiv Kapur (India).

 

Kofstad er eneste nordmann med i turneringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.