Kofstad sjef i guttegjengen

SEKS UNDER: Espen Kofstad i aksjon under NM på Byneset torsdag. Han leder turneringen etter første dag. Foto: Tom Erik Andersen

Espen storspilte i vind etter at Lars Petter Brovold hadde tatt føringen.

(Trondheim): Lars Petter Brovold gikk tidlig ut og tok føringen under første dag av NM på Byneset. Med fem birdier og to bogeyer leverte han et scorekort på 69 slag, og tok ledelsen i klubbhuset.

Men utpå ettermiddagen viste Espen Kofstad hvem som er sjefen, iallfall så langt i mesterskapet.

Brovold, og de andre gutta som gikk ut tidlig, slapp unna vinden som dro seg betraktelig opp utover dagen.

Espen Kofstad gikk som en av de aller siste. Det forhindret ikke den hjemvendte collegestudenten fra å gå seks under par, 66 slag.

- Jeg vet jeg er i ålreit form. EM i Finland viste det. Da var det lasergolf i hvert fall den ene dagen. Vedig moro. Får håpe det varer, sier Espen Kofstad.

Han vet naturligvis at det er tre runder igjen av turneringen. At det er flere som gjerne vil utfordre ham de neste dagene. Lars Petter Brovold, for eksempel.

- Det har vært en helt grei runde for min del. Og enda mer imponert er jeg av banen, sier Onsøy-proffen, som skryter av layouten på Byneset Nord.

For mange av spillerne i startfeltet var det første besøk på banen. De siste åtte hullene på Byneset Nord åpnet så sent som i 2007, men banen er moden. Og har allerede vist seg som en god turneringsbane.

Byneset Nord sprer seg over et stort område, og krever både et langt og strategisk spill. Bunkerne er farlig dype og riktig plassert. Greenområdene er ondulerte og krevende.

At naturen ar vært hard med Byneset i år, er ingen hemmelighet. Så sent som for et par uker siden var greenene preget av store vinterskader. Den siste tidens sol og varme har gjort godt. Bynesets utrettelige innsats for å få banen i toppstand, skal også berømmes.

Ingen klaget på forholdene torsdag. Åpningsrunden viste da også at det er mulig å spille god golf på stedet, selv etter en hard vinter.

Omtrent samtidig som Brovold kom inn, gikk Espen Kofstad ut. Etter ni hull var Losby-spilleren på -3, likt med Brovold.

Den samme prestasjonen på siste ni gjorde at Kofstad har tatt et solid grep om årets NM. Vetle Marøy fra Bergen ligger på delt andreplass med Brovold.

Se leaderboard for NM 2010, herrer


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.