Kofstad slet på moving day

Kofstad slet på moving day

Espen Kofstad slet med spillet sitt lørdag. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Espen Kofstad klarte cuten komfortabelt i europatour-turneringen BMW SA Open, men slet tungt på lørdagens tredje runde.

Torsdag gikk startskuddet for europatour-turneringen BMW SA Open i Sør-Afrika, den første turneringen på europatouren i 2017.

Dette er Kofstads første turnering siden han endte på 20. plass i sesongstarten for en drøy måned siden.

Etter første runde på Glendower GC lå Oslo-spilleren nede på 77. plass. Hans score på en over par var ett slag utenfor den foreløpige cutgrensen. 

Fredag bedret han spillet sitt betraktelig; Han rakk å gjøre fire birdies, en bogey og ni par før spillet ble avblåst på hull 14 på grunn av tordenvær. Da Kofstad fullførte runden lørdag morgen, gjorde han to nye birdies. Dermed klatret han helt opp til delt 28. plass.

Lørdag falt han dessverre tilbake igjen, etter en tredjerunde på fire over par (76). Med fire bogeys, en dobbelbogey, to birdies og resten par på scorekortet falt han ned til delt 64. plass. En score på par sammenlagt gir ham hele 17 slag opp til lederen Graeme Storm (England), som skal ut i lederball med turneringens store trekkplaster, Rory McIlroy, som puster ham i nakken to slag bak.

– Det er utrolig mye folk på banen, de er her for å se Rory. Allerede i går (tirsdag) var det massevis av mennesker her. Det er ikke hverdagskost at folk er ute og følger pro-amen klokka syv, men det var de i går. Det virker nesten som om samtlige journalister i Johannesburg er her for å følge Rory, og det skaper jo litt ekstra oppmerksomhet rundt turneringen, sa Kofstad til Norsk Golf før turneringen slo i gang.

Leaderboard BMW SA Open

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.