Kofstad spiller Q-School

Kofstad spiller Q-School

ENDELIG: Selv om Q-School ikke er av avgjørende betydning blir det spennende å endelig se blid og spillesugen Espen Kofstad i aksjon igjen. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

- Jeg melder meg på tour-skolen i morgen. Spennende tider!, sier Espen Kofstad. Nå er han endelig tilbake etter et lengre skadeavbrekk.

Beskjeden mange har ventet på kom søndag kveld. Espen Kofstad er klar for golfbanen etter lang tids skadefravær. Første oppdrag blir European Tour Q-Schools andre steg. Dette starter 7.november og spilles på fire forskjellige baner i Spania. Mandag blir det klart hvilken bane han spiller.

 

Kofstad har full spillerettighet på Challenge Tour i 2015. Etter det Norsk Golf kjenner til blir dette ikke påvirket av at han nå prøver å kvalifisere seg til European Tour. Det eneste som kan endre på det er at han står igjen med kortet til European Tour etter endt kvalifisering.

 

2014 ble aldri det året Kofstad og teamet håpet på. Han skulle kjempe seg tilbake på European Tour, men endte opp med å kjempe mot ryggsmerter.

 

6.april spilte han sin siste turnering før skadeavbrekket. På sensommeren kunne han fortelle til Norsk Golf at musklene i ryggen var mykere, uten at han på noen måte var klar for golfbanen. Ryggproblemene går to år tilbake i tid, og har satt sine spor i resultatene etter suksessen på Challenge Tour.

 

Kofstads skade har sendt ham langt ned på verdensrankingen. I 2014 har han falt 449 plasser til 794.plass, to bak Knut Børsheim som er høyest ranket blant herrene.

 

7.november får vi altså en pekepinn på hvor han står etter det lange avbrekket.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.