Kofstad tilbake på jobb

Kofstad tilbake på jobb

GOD SESONGSTART: Espen Kofstad fikk en god start på sesongen i desember. Nå håper han på mer av det samme. (Foto: Getty Images)

Espen Kofstad er i Johannesburg for årets første turnering på europatouren - The South African Open Championship.

Selv om Kofstad har konkurrert i Sør-Afrika mange ganger tidligere, blir dette første gang han spiller Glendower GC. Turneringen er et samarbeid mellom European Tour og sør-afrikanske Sunshine Tour, og av de 138 spillerne som stiller til start er hele 66 fra Sør-Afrika - inkludert de to «hovedattraksjonene» Ernie Els og Charl Schwartzel.

 

Kofstad har nettopp spilt sine ni første hull på banen når Norsk Golf prater med ham:

 

– Jeg spilte ni hull nå, og har fått tittet litt rundt. Banen er trang og roughen er høy, konkluderer Kofstad.

 

Da danske Morten Ørum Madsen vant turneringen i fjor, gjorde han det med en totalscore på 19 under par. Cuten gikk da på to under par.

 

Forrige gang Espen Kofstad var i turneringsaksjon var under Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika i midten av desember. Der sesongstartet han med en sterk 14. plass, hans fjerde beste europatour-plassering i karrieren.

 

Ferien har vært ganske bra. Jeg har fått trent greit og ryggen føles bra. Jeg har en god periode med trening fremover, så håper å løfte spillet enda et nivå før sesongen virkelig starter, sier 27-åringen til Norsk Golf.

 

Kofstads 14. plass før jul var verdt 21 675 euro, cirka 197 600 kroner. Det gir ham en 35. plass på pengelisten. Topp-110 på pengelisten når sesongens 43 turneringer er ferdigspilt beholder arbeidstillatelsen for neste sesong. Sist gang en nordmann klarte det var Henrik Bjørnstad i 2003.

 

– Det var deilig med en god start på sesongen, men det er lenge igjen. Må holde fokus og få noen topp-10-plasseringer for å føle meg sikker, sier Kofstad til Norsk Golf.

 

8. plassen i Open de Espana er forøvrig Kofstads eneste topp-10-plassering på Europa-touren.

 

Kofstad slår ut klokken 05.50 i en av torsdagens første baller, sammen med John Parry og Adilson Da Silva.

 

Turneringsinfo The South African Open Championship


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.