Kofstads baneguide til Byneset

BANEGUIDE: Espen Kofstad vurderer Byneset hull for hull - banen han ble norgesmester på i 2010. (Foto: NGF)

Espen Kofstad gir oss sin spillestrategi på Byneset - hull for hull.

Tekst: Espen Kofstad

 

Hull 1

Par 5 - 450m

Dette kan enten spilles som et par 4- eller par 5-hull, avhengig av hvor du plasserer teeboksen. Hvis det spilles som et par 4-hull, er det enkelt å slå over fairwaybunkeren, men plasseres utslagsboksene lenger bak, gjør hinderet seg mye mer gjeldende. Greenen heller ganske kraftig, og alt etter flaggets plassering kan det bli vanskelig å sette innspillet nær flagget.

 

Hull 2

Par 4 - 431m

Dette hullet spilles i nedoverbakke, så det er bare å la ballen fly. Treffer du fairway, er det et enkelt hull. Da kan du komme så nær greenen at du kan bruke en mellomwedge eller pitch til det andre slaget. En glimrende mulighet for en birdie, med andre ord!

 

Hull 3

Par 4 - 335m

Her bør man satse på det trygge. Det lønner seg å velge et jern ut fra tee og legge seg opp kort av bunkerne. Da kan du bruke 9’er-jern inn på greenen. Klarer du å holde deg unna trøbbel, har du en rimelig god sjanse til å hente inn et slag.

 

Hull 4

Par 4 - 320m

Den eneste måten å spille dette hullet på er å angripe det! Her ville jeg ha brukt driveren, særlig hvis vindforholdene er i din favør. Med et langt utslag har du en god sjanse på en birdie.

 

Hull 5

Par 3 - 170m

Et 6’er- eller 7’er-jern er nok det beste valget på dette par 3-hullet, avhengig av flaggplassering og vindstyrken. Det beste er å gå for midten av greenen, beregne to putter og komme seg videre. Treffer du ikke greenen, kan det gå virkelig galt.

 

Hull 6

Par 4 - 365m

Jeg legger alltid utslaget kort av bunkerne. På dette hullet har jeg egentlig ingen forventning om birdie, men er godt fornøyd med par. Her er det bare å gardere seg og gå for midten av greenen igjen.

 

Hull 7

Par 5 - 465m

Dette hullet er en ypperlig birdiesjanse. Det ideelle her er å sikte midt på eller til venstre. Dette er ikke noe langt par 5-hull, så du når antakelig inn på to slag med et 5’er-jern frem til innspill – så lenge du treffer fairway fra tee.

 

Hull 8

Par 4 - 340m

Med et langt utslag kan du slå ballen over bunkerne, og i så fall er dette et ganske enkelt hull. Hvis fairwayen er tørr, kan du slå et enkelt og kort innspill på andreslaget. Men treffer du en av bunkerne, må du slite hardt for par. De er nemlig veldig dype.

 

Hull 9

Par 3 - 180m

Nok et hull hvor man bør være fornøyd med par. På dette par 3-hullet lønner det seg nok å velge et 5’er- eller 6’er-jern fra tee og gå for midten av greenen.

 

Hull 10

Par 4 - 355m

Her er det svært lett å havne out of bounds på venstre side, så sikt mot høyre. Jeg pleier å bruke et 4’er-jern fra tee og deretter et 8’er-jern. Hvis du treffer fairway, har du en god sjanse til å få birdie, men treffer du på venstre side, sliter du, for her kan du havne out of bounds langs hele fairway.

 

Hull 11

Par 4 - 425m

Hullet er perfekt for et cut-slag (høyreskru), mens jeg som regel spiller med en draw. Fairway buer mot høyre, så hvis du slår en fade med driveren, kan du bruke et 7’er-jern inn på green. Greenen egner seg til ulike slag, så du har en del alternativer når det gjelder innspillet. Det er ikke det enkleste hullet på banen, men med to gode slag er det mulighet for birdie.

 

Hull 12

Par 4 - 364m

Bruk en 3’er-wood eller rescue fra tee og sikt på den brede delen av fairway. Du ser ikke nederste delen av flagget fra fairway, men greenen er bra seksjonert, og legger du ballen på riktig sted, har du en god sjanse for birdie. Men igjen– dette er på ingen måte noe enkelt hull!

 

Hull 13

Par 3 - 140m

Dette par 3-hullet er antakelig et av de enkleste hullene på banen. Hele hullet går i nedoverbakke, så til utslaget ville jeg nok ha gått for en pitch. Med det rette slaget kan du bruke hellingen på greenen til å komme nær hullet.

 

Hull 14

Par 5 - 552m

Her kan du godt spille aggressivt, særlig hvis du foretrekker en draw. Du kan skru ballen rundt hjørnet og gå for gre- enen på to slag. Går du ikke for greenen på to, kan det være lurt å legge seg opp kort av bunkerne. Hullet er lengre enn det ser ut som, særlig i motvind, så det er ingen enkel birdie.

 

Hull 15

Par 3 - 190m

Den beste strategien her er å gå for par og komme seg videre. Antar et 5’er-jern fra tee er et bra alternativ – muligens mer hvis det er motvind. Treffer du midt på greenen, ligger du bra an.

 

Hull 16

Par 4 - 336m

Dette hullet byr ikke på store problemer, så jeg har alltid gått for greenen på to. Sikter du rett på flagget, kan du få ballen ganske nær greenen, og da gjenstår bare en pitch. Definitivt en god birdiesjanse her!

 

Hull 17

Par 5 - 461m

Med et langt utslag trenger du bare en wedge eller nier inn på greenen. Du kan slå ballen over hindringene, og det er rimelig enkelt å treffe fairway, som skråner som en skål. Innspillet er nesten blindt, men du får mye hjelp fra høyresiden, så det er ikke verdens vanskeligste par 5-hull.

 

Hull 18

Par 4 - 406m

Et bra avslutningshull, men du bør helst slå over roughen på venstre side, så utslaget er krevende. Med en dogleg venstre ser du ikke fairway så godt, men så lenge du holder deg til venstre for bunkerne på høyre side, burde det gå fint.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.