Køllekrøll for Lefty & co

VIL SLÅ LANGT: Phil Mickelson liker blant annet ikke at spillerne må velge baller som går ti prosent kortere.

- Vi blir hindret av nye regler, sier Phil Mickelson.

Reglene rundt spillernes utstyr er i konstant forandring - til spillernes forargrelse. Nå går Phil Mickelson ut og kritiserer USGAs Senior Technical Director, Dick Rugge.

- Fansen kommer for å se oss slå spektakulære slag, men nye regler hindrer oss, sier Lefty til britiske Golf World.

Det siste på golffronten dreier seg om sporene i køllene. På grunn av nye regler skal det bli vanskeligere å få like mye spinn på ballen som wedgekøllene sørget for tidligere.

Phil Mickelson mener at ved hjelp av alle mulige eksperter som proffene omgås med, så er perfekte køller ikke noe problem. Alt blir skreddersydd for dem, noe som optimerer deres muligheter til bra spill. Men reglene blir stadig vekk endret.

- Det finnes ingen mulighet til virkelige fremskritt når vi har denne typen regler, sier han videre.

Lefty mener det er feil at det bare er en person som sitter med mesteparten av den bestemmende makten - Dick Rugge. Et eksempel på det Mickelson synes er feil med reglene, er at proffene må velge baller som går rundt ti prosent kortere enn tidligere baller.

- Det er ikke noe fansen blir imponert av, sier han. - Vi kommer ikke til å kunne slå de slagene vi har slått rundt greenene, for eksempel.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.