Kong Khan av Wentworth

WHAT A FEELING: Simon Khan har drømt om dette øyeblikket lenge. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Før forrige uke var Simon Khan verdens 471. beste golfspiller.

Det blir det en forandring på nå. Khan, som ikke engang var kvalifisert til denne ukens BMW PGA Championship på Wentworth før forrige mandag, gikk til topps etter en knallsterk sisterunde. Han lå faktisk sju slag bak teten da søndagens spill begynte. Seier var antakelig ikke i den 37-årige mannens tanker da han slo ut.

For Khan passet det bra å vinne på søndag. Det var hans kones bursdag. Og nå har han et par kroner å bruke på henne også. 6,1 millioner, for å være sånn passelig nøyaktig.

- Jeg vet ikke hva hun ønsker seg, men jeg har sagt at vi skal bli en dag ekstra i London og gå på Harvey Nichols eller noe sånt, der hun skal få lov til å slippe seg løs, smilte han etterpå, ifølge europeantour.com.

Seieren betyr ikke bare penger. Han får også spillerett på Europatouren i fem år og en plass i sommerens British Open på St. Andrews.

- Dette har jeg alltid drømt om. Og det er ikke bare for meg, men like mye for familien min. Det er helt utrolig å stå her akkurat nå. Dette betyr alt, sa Khan.

Khan er den første som vinner turneringen etter å ha fått en sponsorinvitasjon. Khan var ett slag foran Luke Donald og svenske Fredrik Andersson Hed.

Khan måtte for øvrig igjennom en kvalifisering for å kunne spille på Europatouren i år.

Her er sluttresultatene


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.